Χωρίς e-voting η Ολλανδία

Ένα χρόνο αφότου η κυβέρνηση της Ολλανδίας άρχισε να ανησυχεί για την αξιοπιστία των μηχανημάτων e-voting, και η AIVD -η υπηρεσία πληροφοριών της Ολλανδίας- εντόπισε τρωτά σημεία στο σύστημα, το πρόγραμμα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εγκαταλείφθηκε και έτσι οι κάτοικοι της Ολλανδίας στις επερχόμενες εκλογές θα ψηφίσουν με το γνωστό παραδοσιακό τρόπο. Ένα τόσο πραγματικά χρήσιμο εργαλείο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης φαίνεται πως δεν έχει τύχει της δέουσας προσοχής από τους υπεύθυνους! Πραγματικά είναι κρίμα!

4 σχόλια στο Χωρίς e-voting η Ολλανδία

  1. Θα πρέπει να δώσουμε περισσότερη προσοχή για να έχουμε πραγματική ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Μακάρι να έρθει και στο χώρα μας αυτό το σύστημα, γιατί δεν αντέχω τις ουρές.

  2. Ο λόγος της απουσίας μου σχεδόν για 10 ημέρες ήταν η συμμετοχή μου στη συγγραφή ενός βιβλίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση! Μόλις κυκλοφορήσει, θα δώσω από εδώ το κεφάλαιο το οποίο έγραψα…

  3. Στα αγγλικά είναι γραμμένο! Το Handbook στο οποίο συμμετείχα είναι αμερικάνικο! Κάποια στιγμή θα το μεταφράσω και στα ελληνικά! Θα με έχεις στη βιβλιογραφία σου ;)