Ερωτήματα για online backup

Το τελευταίο καιρό αναζητώ μια λύση στο θέμα του online backup. Τα προϊόντα στα οποία έχω καταλήξει μέχρι αυτή τη στιγμή και δοκιμάζω είναι η υπηρεσία S3 που προσφέρεται από την Amazon, η υπηρεσία MozyHome από τη Mozy και τέλος η νέα υπηρεσία που προσφέρεται από τη DropBox. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχω καταλήξει στο γεγονός ότι το MozyHome είναι best value for money για όσους έχουν σκοπό να κάνουν backup μεγάλο όγκο δεδομένων (όπως εγώ), αφού με σχεδόν 3 ευρώ το μήνα έχεις θεωρητικά απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο. Τα ερωτήματα που έχω και αυτά που θέλω να δοκιμάσω για να καταλήξω σε κάποια από αυτές τις υπηρεσίες είναι αρκετά. Θα περιμένω και τα δικά σας ερωτήματα για να κάνω όσο το δυνατό πιο εκτενείς δοκιμές και να παρουσιάσω στο τέλος τη λύση στην οποία θα καταλήξω.

6 σχόλια στο Ερωτήματα για online backup

  1. πολύ ενδιαφέρουσα η σύγκριση που θα κάνεις.
    Χρησιμοποιώ το dropbox και το βρίσκω πολύ γρήγορο, minimal, ευκολόχρηστο. Σημαντικό ότι σου δίνει τη δυνατότητα restore. Μείον: ακόμη δεν δίνει μεγάλο χώρο, αλλά έχει ανακοινώσει ότι σύντομα θα δίνει 50GB με 9.99$/μήνα.

  2. Το μεγάλο μειωνέκτημα του dropbox για μένα είναι το ότι πρέπει να έχεις τα αρχεία που θέλεις να κάνεις backup και στον υπολογιστή σου! Δε σου δίνει τη δυνατότητα να τα έχεις μόνο online όπως το S3 (για το mozy δε ξέρω ακόμα, αφού πριν 2 μέρες γράφτηκα συνδρομητής στο MozyHome). Το δεύτερο μειωνέκτημα είναι η χωριτηκότητα και η τιμή, αφού με $9.99 το μήνα για 50 GB είναι μακράν πιο ακριβό από το Mozy και σχεδόν στο ίδιο κόστος με το να διατηρείς S3 account με γεμάτα 50GB. Το θέμα του restore που θέτεις είναι πράγματι πολύ σημαντικό. Αν σκεφτείς κάποιο είδος «δοκιμής» που θα σε ενδιέφερε να δεις και στα τρία, θα περιμένω σχόλιό σου ;)

  3. Υπάρχει και το http://www.syncplicity.com/ (Free-γιατί ακόμα είναι σε beta υποθέτω) αλλά μου φάνηκε αρκετά αργό, τόσο που είπα ότι το online backup δεν θα το δούμε σύντομα… Οπότε υποθέτω το κύριο πράγμα που αποσχολεί κάποιον που θέλει να κάνει online backup είναι ο χρόνος, και ο χώρος φυσικά και τα δύο αυτά μαζί! :D

  4. @Natalia: To syncplicity δε με συγκίνησε κι εμένα, αν και μετά το σημερινό newsletter τους που έλαβα και το οποίο έλεγε: «we are taking a major step to provide you with a faster and more reliable service», ίσως αξίζει να τους δώσουμε λίγο χρόνο και να τους ξαναδοκιμάσουμε αργότερα! Οι τιμές τους όμως είναι πιο υψηλές ακόμα και από το DropBox, αφού με $9,99 το μήνα πέρνεις μόλις 40GB και δυστυχώς δεν υποστηρίζουν ακόμα mac os. H υποστήριξη λειτουργικών είναι και αυτό ένα θέμα που με απασχολεί, αφού σκεφτόμουν να εγκαταστήσω το mozyhome σε ένα backup server με ubuntu, αλλά δεν παρέχει υποστήριξη για linux. Το θέμα του χρόνου που θέτεις είναι και αυτό πολύ σημαντικός παράγοντας και σίγουρα αξίζει να το δούμε! ;)

  5. Το βρίσκω απόλυτα λογικό να δηλώνεις ικανοποιημένος, αφού εσύ είσαι υπεύθυνος για τη προώθησή του στην Ελλάδα! Αν κάνω λάθος σε παρακαλώ διόρθωσέ με! Όμως μιας και το ανέφερες, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ ακριβό για αυτά που προσφέρει σε σχέση με τον ανταγωνισμό του!