Από ερευνητές, για ερευνητές

Το δεύτερο πρόγραμμα που θα θελα να σας παρουσιάσω και που τα χαρακτηριστικά του με έκαναν να αγοράσω, σίγουρα δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό, αφού το target group του, είναι κυρίως φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές. Το πρόγραμμα με την ονομασία Papers της εταιρίας mekentosj, βοηθάει το χρήστη να δημιουργήσει βάσεις δεδομένων με επιστημονικές δημοσιεύσεις (papers). Σίγουρα, αν είστε φοιτητής που γράφει τη διπλωματική του εργασία, ή μεταπτυχιακός φοιτητής που παραδίδει συνεχώς εργασίες, ή υποψήφιος διδάκτορας ή ακόμα και καθηγητής, καταλαβαίνεται πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστείς τις χιλιάδες των αρχείων pdf που πολύ γρήγορα συγκεντρώνονται, ειδικά αν ασχολείστε με μεγάλη θεματολογία. Οι δημιουργοί του προγράμματος το ξέρουν καλά, αφού είναι όλοι κάτοχοι διδακτορικού και καθηγητές.

Το Papers αναλαμβάνει να βάλει όλα αυτά τα αρχεία σε τάξη, να τα χωρίσει σε κατηγορίες ανάλογα με το θέμα και να τα βάλει σε φακέλους για να έχουμε πρόσβαση σε όλα γρήγορα και εύκολα. Αλλά οι δυνατότητες του προγράμματος δε σταματούν εκεί -αν και ακόμα και έτσι θα το αγόραζα- αφού εκτός από το να μας κατηγοριοποιεί τα papers μας επιτρέπει να ψάχνουμε με την ενσωματωμένη μηχανή αναζήτησης που διαθέτει και να βρίσκει αυτό που αναζητάμε με μεγάλη ταχύτητα. Το εκπληκτικότερο όλων είναι ότι για να βρεις νέα papers και να τα καταχωρήσεις στη βάση δεδομένων του, δεν χρειάζεται καν να βγεις από το περιβάλλον του προγράμματος, αφού οι δημιουργοί του έχουν προβλέψει και γι αυτό. Η αναζήτηση γίνεται με τον γνώριμο σε όλους μας τρόπο μέσα από τις βάσεις δεδομένων και λειτουργεί κανονικά ακόμα και με σύνδεση με VPN με το ίδρυμα που συνεργάζεστε. Οι ευκολίες δε σταματούν εκεί, αφού αν βρείτε κάτι που πρέπει να δείξετε στο καθηγητή σας ή κάποιο συνεργάτη, το πρόγραμμα σας επιτρέπει να το στείλετε άμεσα με email στον επιθυμητό παραλήπτη. Πραγματικά ένα εκπληκτικό πρόγραμμα που δεν είχα την ευκαιρία να γνωρίσω μέχρι τώρα, αφού δεν υπάρχει έκδοση για windows (μόνο για Mac). Η τιμή του είναι πολύ χαμηλή για αυτά που παρέχει, αφού κοστίζει 29 ευρώ και αν είστε φοιτητής, η εταιρία σας δίνει έκπτωση 40% και το αποκτά
τε στην τιμή των 17 ευρώ -όπως έκανα κι εγώ.

6 σχόλια στο Από ερευνητές, για ερευνητές

  1. Ενδιαφέρον και χρήσιμο, ειδικά για γραμματεία μεταπτυχιακού… αλλά δυστυχώς δεν έχω Mac καρντιά μου…
    έχω όμως ibiza!

  2. Ενδιαφέρον πράγματικα καθώς παλεύω την πτυχιακή μου ανάμεσα σε δεκάδες PDF και αλλα αρχεία….όμωσ εμείς οι φτωχοί…ναύτες…που “παίζουμε” με windows τί θα κάνουμε ?!
    Και δεν έχω και ibiza…!

  3. Πίνγκμπακ: Αγγελόπουλος Σπύρος » Blog Archive » Τέσσερα νέα reviews για mac

  4. Πίνγκμπακ: Αγγελόπουλος Σπύρος » Blog Archive » Paperless Ph.D

  5. Πίνγκμπακ: Αγγελόπουλος Σπύρος » Blog Archive » Paperless Research σε Windows και Linux

  6. Πίνγκμπακ: Paperless Research, Zotero and others Reference Management Software