Spyros Angelopoulos

Assistant Professor - Information Management

Ανακοινώθηκε σήμερα από το Παναγιώτη Βρυώνη η έναρξη της online συλλογής υπογραφών για την υποστήριξη του Αντώνη Τσιπρόπουλου που κατηγορείτε ως διαχειριστής του blogme.gr και για την οποία είχα την ευκαιρία να προσθέσω το δικό μου προσωπικό «λιθαράκι», γράφοντας την online εφαρμογή με την οποία θα γίνει η συλλογή των υπογραφών! Είναι η σημαντική η βοήθεια όλων! Η λογική του κειμένου προς υπογραφή είναι ότι ασχολούμαστε με το σημείο της κατηγορίας που έχει γενικότερο ενδιαφέρον για την κοινότητα του Internet. Είναι το σημείο που ουσιαστικά κατηγορεί τον Αντώνη Τσιπρόπουλο ότι ουσιαστικά είναι σαν να έχει γράψει ο ίδιος τα κείμενα που θεωρήθηκαν προσβλητικά μόνο και μόνο επειδή ο aggregator που διαχειριζόταν περιείχε links προς αυτά. Η επιλογή αυτή έχει και την έγκριση του Αντώνη Τσιπρόπουλου. Δεύτερον και εξίσου σημαντικό είναι το ότι οι υπογραφές αυτές θα χρησιμοποιηθούν στο δικαστήριο από το δικηγόρο του Τσιπρόπουλου, για την υπεράσπισή του ώστε να μπορέσει να έχει μια δίκαιη δίκη μιας και πραγματικά για τη περίπτωσή του το υπάρχον νομικό πλαίσιο είναι επαρκές αρκεί να τύχει ψύχραιμης ερμηνείας από ανθρώπους που θα μπούν στον κόπο να μελετήσουν και να κατανοήσουν το τεχνικό ζήτημα και τις αρχές λειτουργίας του διαδικτύου. Αυτό σημαίνει ότι ο σκοπός της συλλογής δεν είναι να ασκήσουμε πολιτική πίεση, αλλά να παρουσιάσουμε την γνώμη όσο περισσότερων εμπειρογνωμώνων (ακόμη και αν αυτός ο χαρακτηρισμός προέρχεται από το γεγονός ότι είσαστε ένας έμπειρος χρήστης των νέων μέσων, διατηρείτε το δικό σας blog κ.λ.π). Αυτός είναι και ο λόγος που ζητούνται σχετικά πολλά στοιχεία -όχι υποχρεωτικά, αλλά για να βοηθήσετε πραγματικά καλό είναι να συμπληρώσετε όσο περισσότερα γίνεται, με όσο μεγαλύτερη ακρίβεια. Π.χ. καλό είναι να συμπληρώσετε και το επάγγελμα όπως και τον οργανισμό ή την εταιρεία όπου εργάζεστε. Άρα το πρώτο μας μέλημα δεν είναι να μαζέψουμε “όσο περισσότερες” υπογραφές γίνεται, αλλά όσο πιο έγκυρες και αξιόπιστες. Το online petition βρίσκεται στο server της Develop4Democracy. Εύχομαι από καρδιάς η προσπάθεια αυτή να φέρει αποτελέσματα και ο Παναγιώτης Τσιπρόπουλος συνεχίσει το έρʿ???του στο blogme.gr μετά τη δίκη…

10 comments

 1. Titanas - 18 May 2007 01:48

  Μπράβο ρε συ! :-)

  Reply
 2. yiapap - 18 May 2007 16:39

  Σπύρο, συγχαρητήρια για την συνδρομή σου σε μια υπόθεση που είναι υπόθεσή όλων μας.

  Reply
 3. @ngel - 18 May 2007 17:45

  Στέφανε, όπως έγραψα και αλλού, πρέπει -και μπορούμε- όλοι να ενισχύσουμε τη πρωτοβουλία αυτή!

  Φίλε yiapap, σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

  Reply
 4. Λυκάων - 19 May 2007 09:50

  Αγαπητέ, η πρωτοβουλία σου αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την υπεράσπιση όχι μόνο της κυκλοφορίας των ιδεών στα blog, αλλά ακόμα ευρύτερα της μυριόπαθης ελευθερίας του λόγου, που τόσο υποφέρει από τους διάφορους διακινητές «διαφόρων» ιδεών.

  Ελπίζω ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα είναι μία ικανή απάντηση στην ιδιάζουσα νοοτροπία του μηνυτή και τις εν πολλοίς παράξενες αντιλήψεις του περί Ελλάδας και εμπορίου.

  Δεν μένει παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον αγαπητό κ. Τσιπρόπουλο ελπίζοντας ότι η περιπέτειά του αυτή θα έχει αίσιο τέλος και θα αποτελέση την τακτοποίηση της χρόνιας εκκρεμότητας που υπάρχει μεταξύ των ελλόγων πολιτών και των διαφόρων επαγγελματιών με εξειδικευμένο αντικείμενο την εμπορία της Ελλάδας, όπως αυτοί την αντιλαμβάνονται.

  Από την άλλη δεν μπορώ να αποφύγω τον σχολιασμό της απουσίας υπογραφών ενίων τινών πρωτοκλασσάτων μπλογκαδόρων μεγάλης επισκεψιμότητας, των οποίων τα κείμενα γέμουν υψιπετών ιδεών περί κοινωνίας και ποιότητάς της.

  Ας είναι! Ας τους δώσουμε λίγο αφομοιώσιμο χρόνο, μήπως και κατανοήσουν ότι η κίνηση αυτή αφορά και αυτούς και είναι απολύτως αλληλένδετη με το αίτημα της ποιότητας της κοινωνίας, για την οποία τόσο κόπτονται.

  Reply
 5. Vang - 1 June 2007 13:21

  Συγνώμη αν σας ξενερώσω αλλά πιστεύω ότι η συλλογή υπογραφών είναι τεράστιο λάθος και φυσικά επιζήμια.

  Γιατί συμπεριφερόμαστε σαν επαναστατημένοι κινέζοι φοιτητές; Νόμιζα ότι είχαμε καθαρίσει με το θέμα ελευθερία του λόγου ήδη από το 1974. Αλίμονο αν χρειάζεται να μαζεύουμε υπογραφές για τα αυτονόητα. Με αυτό τον τρόπο οι ίδιοι θέτουμε τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα μας σε αμφισβήτηση.

  Διαβάζοντας στο συγκεκριμένο άρθρο “…εξίσου σημαντικό είναι το ότι οι υπογραφές αυτές θα χρησιμοποιηθούν στο δικαστήριο από το δικηγόρο του Τσιπρόπουλου, για την υπεράσπισή του ώστε να μπορέσει να έχει μια δίκαιη δίκη…” πραγματικά θλίβομαι σε τεράστιο βαθμό. Δηλαδή εσείς είστε της άποψης ότι οι δίκες στην Ελλάδα είναι μαϊμού και χρειάζεται μια λαοθάλασσα για να δικαστεί κανείς σαν ελεύθερος πολίτης ; Γιατί αν είναι έτσι τότε παραδεχόμαστε ότι εμείς οι Έλληνες δεν δικαιούμαστε σωστές δίκες αν δεν έχουμε πλάτες. Φυσικά στην χώρα που οι άχρηστοι κάνουν κουμάντο με δημόσιες σχέσεις και “κουμπαριές” και έχουν επιβάλει την άρρωστη και οπισθοδρομική νοοτροπία τους, μας έρχεται ποιο φυσικό ότι χρειάζεσαι πλάτες για το δικαίωμα να μιλάς ελεύθερα παρά το ότι θα έπρεπε να βλέπουμε αυτό το δικαστήριο σαν κωμωδία παρακολουθώντας κάποιον (το κατηγορητήριο δηλαδή) να γελοιοποιεί τον εαυτό του.

  Το blogme.gr είναι αθώο και αυτό θα φανεί στο δικαστήριο. Η συλλογή υπογραφών μου θυμίζει περιπτώσεις δολοφόνων που πλακώνουν τα σόγια τους για να προκαταβάλουν το δικαστήριο επειδή ξέρουν και οι ίδιοι ότι είναι ένοχος. Αν είναι να αθωωθεί το blogme.gr επειδή μαζεύτηκαν τάδε υπογραφές τότε να μας λείπει καλύτερα.

  Προφανώς η κατηγορούσα πλευρά νιώθει για τους δικούς της λόγους θιγόμενη και έχει κάθε δικαίωμα να αναζητήσει τα δίκια της στο δικαστήριο ακόμη και αν απέναντι είναι 10 εκατομμύρια υπογραφές και αυτό είναι ένα δικαίωμα επίσης κατοχυρωμένο που δεν μπορεί να το στερήσει κανείς. Το ότι θα κάνει μια τρύπα στο νερό λόγω πρωτοφανούς “ψηφιακού αναλφαβητισμού” αυτό είναι άλλο θέμα.

  Θυμάστε την εθνική μας ξεφτίλα όταν εκατομμύρια φανατισμένοι σκοταδιστές προσπαθούσαν μέσες άκρες να μας πείσουν ότι πρέπει να φακελωνόμαστε για να τους δώσουμε το δικαίωμα να καταγράφουν την πίστη τους σε ένα δελτίο αναγν
  ώρισης της αστυνομίας (ταυτότητα); Μήπως τώρα όλοι εσείς που βροντοφωνάζετε να μαζέψουμε υπογραφές κάνετε το ίδιο πράγμα από την ανάποδη κατεύθυνση ;

  Φυσικά κατανοώ ότι όλοι σας έχετε ως μόνο κίνητρο το να μην φοβάται κανείς να μιλήσει on-line, να linkaρει και ού το καθ εξής. Μήπως όμως θα ήταν πολύ ποιο φρόνιμο και ψύχραιμο να γινόταν μια τέτοια κίνηση αν (χτύπα ξύλο) το δικαστήριο επιδείξει ανάλογο “ψηφιακό αναλφαβητισμό” με το κατηγορητήριο ;

  Αγαπητέ Σπύρο ανεξάρτητα από το ότι όπως κατάλαβες διαφωνώ κάθετα με την πρωτοβουλία σου θέλω να σε συγχαρώ γιατί δεν έμεινες στα λόγια και στην αγανάκτηση και προχώρησες σε κάτι παραπάνω. Μακάρι να αναλαμβάναμε όλοι μας δράση κάθε φορά που το κράτος, μας αντιμετωπίζει με αδικία. Σίγουρα θα ζούσαμε σε μια καλύτερη χώρα.

  Reply
 6. @ngel - 5 June 2007 21:07

  Vang, εγώ απλά θα σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια και θα ευχηθώ να έχεις δίκιο και πραγματικά οι υπογραφές αυτές να μην χρειαστούν καθόλου για την υποστήριξη του Αντώνη…

  Reply
 7. Spiros - 15 April 2009 19:43

  Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΣΙΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

  Προσωπικά δε μου αρέσει καθόλου το στυλ του Λιακόπουλου αν και κάποιες φορές τα χώνει εκεί που πρέπει και μέσα από αυτόν εκφράζεται πολύς κόσμος, ωστόσο μιας και μου αρέσει να ασχολούμε με το internet με κέντρισε πολύ η υπόθεση με τον δήθεν blogger Τσιπρόπουλο που βλέπω εδώ και καιρό να παραλληρούν οι χρήστες του διαδυκτίου για δήθεν αποστόμοση της δημοκρατικής έκφρασης στο διαδύκτιο κτλ !

  Αυτό που έχω να πώ είναι πως πρόκειτε για την μεγαλύτερη απάτη που έχει στηθεί ποτέ εναντίον των BLOGGERS !

  Ο Τσιπρόπουλος που το έπαιζε καημένος και αδικημένος, που δήθεν δέχθηκε μύνηση από τον Λιακόπουλο για συκοφαντική δυσφήμιση, συνελήφθει από την ασφάλεια ηλεκτρονικού εγκλήματος αυτεπαγγέλτως σαν εκπρόσωπος της εταιρείας XTC SOFT (www.xtc.gr) για παραβίαση του νόμου περί ασέμνων μέσα από επαγγελματική ιστοσελίδα (και όχι BLOG !) καθώς και για στημένη εκστρατεία κατασυκοφάντησης προς όφελος άλλων συμφερόντων. Με λίγα λόγια η σύλλυψή του πραγματοποιήθηκε για διακίνηση πορνογραφικού υλικού από το διαδύκτιο και όχι λόγο της μύνησης του Λιακόπουλου όπως οι περισσότεροι ισχυρίζονται !

  Ο Τσιπρόπουλος εκμεταλεύθεικε τους BLOGGERS που έπεσαν στην παγίδα του, αφού ο ίδιος δεν συνελήφθη ούτε σαν BLOGGER ούτε για συκοφαντική δυσφήμιση (το τονίζω αυτό !) αλλά λόγω παραβίασης του νόμου περί ασέμνων μέσω της εταιρίας που νόμιμα εκπροσωπεί και είναι ιδιοκτήτης.

  Ψάξτε στο 11880 σε ποιον ανήκει το τηλέφωνο 210.2224846 που δίνει η εταιρεία XTC στη σελίδα της (www.xtc.gr).

  Δεκάδες λοιπόν τα θύματα της απάτης, που πίστεψαν οτι στηρίζουν έναν δήθεν αδικημένο BLOGGER και μάλιστα μάζεψαν και υπογραφές για να τον στηρίξουν ενώ ο Λιακόπουλος από την άλλη πλευρά απότι διάβασα στο δίαδύκτιο απέσυρε κιόλας την μύνησή του που δεν είχε καμία σχέση με την σύλληψη του Τσιπρόπουλου που τον έπιασε ο εισαγγελέας για το νόμο περί ασέμνων μετά από έρευνα.

  Θα ήθελα να θέσω λοιπόν το εξής απλό ερώτημα :
  Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει να κάνει με την καταπάτηση της ελευθερίας της έκφρασης (στο internet και όχι μόνο) ή τελικά με την εκμετάλλευση των BLOGGERS από τον όποιο Τσιπρόπουλο που χρησιμοποιεί το internet για να θησαυρίζει με όποιο αθέμητο τρόπο μπορεί και πόσο μάλλον με την διακίνηση πορνογραφικού υλικού ???

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
%d bloggers like this: