Spyros Angelopoulos

Assistant Professor - Information Management

Στις 25 Μαΐου του 2007 έφυγε απο κοντά μας η Αμαλία Καλυβίνου. Η γυναίκα που έδωσε τον δικό της αγώνα για “να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδιά, όχι ο κανόνας“. Πέρασαν κιόλας έξι χρόνια, αλλά μέχρι σήμερα τελικά δεν άλλαξε τίποτα με τις κινητοποιήσεις, τις ερωτήσεις στη Βουλή και τις υποσχέσεις της τότε Κυβέρνησης, αλλά και των Κυβερνήσεων που τη διαδέχτηκαν! Στη συνέχεια ακολουθεί video με τη καταγγελία της Αμαλίας που αξίζει να (ξανα) δεις στη μνήμη της. Είναι σε απαγγελία της Σοφίας Γκιούσου, με φωτογραφία και μοντάζ από τον Λεωνίδα Ηρακλειώτη.

Read more »

Η χρυσή Αυγή στην Αυστραλία

Χθες βρέθηκα να πίνω το φραπέ μου σε γνωστή ελληνική συνοικία της Μελβούρνης, που είναι γεμάτη με ελληνικά καταστήματα και πολλούς, πάρα πολλούς Έλληνες! Στο δρόμο άκουγες ελληνικά από τους μεγαλύτερους σε ηλικία, και Αγγλικά από τους μικρότερους που γνωρίζουν μόνο σπαστά ελληνικά. Αυτό δε μου έκανε εντύπωση! Εντύπωση μου έκανε το παλικάρι με το ξυρισμένο κεφάλι, και το τατουάζ “Υπεράνω Όλων η Πατρίς” στο χέρι που βρέθηκε στη παρέα για να δώσει σε κάποιον τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής που του είχε παραγγείλει.

Read more »

Διαβάζοντας για τη ‘σύλληψη διαχειριστή σατιρικής σελίδας στο facebook‘ αλλά και τα σχόλια τόσο ένθερμων πιστών ακολούθων του ‘γέροντα‘ Παΐσιου, δε μπορώ παρά να σταθώ σε δύο μικρές λεπτομέρειες που έχουν παραβλέψει και οι δύο πλευρές.

Read more »

Μεγάλος ντόρος δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι άνθρωποι του Πατριάρχη Ρωσίας παραποίησαν φωτογραφία ώστε να ‘αφαιρέσουν‘ από το χέρι του το ρολόι μάρκας Breguet και αξίας 23.000 ευρώ, αλλά ξέχασαν να αφαιρέσουν την αντανάκλαση του ρολογιού, και έτσι το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Ακούστηκαν διάφορες απόψεις! Εμένα προσωπικά δε με ενοχλεί καθόλου το γεγονός ότι ένας ‘άνθρωπος του θεού‘ αισθάνεται την ανάγκη να φοράει ρολόι τέτοιας αξίας! Αφού δεν ενοχλεί τους ‘πιστούς‘ που δίνουν από το υστέρημά τους στα παγκάρια, εμένα τι λόγος μου πέφτει; Αυτό όμως που με ενοχλεί και δεν παρατήρησε κανεις έως τώρα, είναι το γεγονός ότι δίπλα σε ανθρώπους σε θέση ισχύος, υπάρχουν άχρηστοι συνεργάτες με έλλειψη κοινής λογικής. Αν δεν είχαν πειράξει τη φωτογραφία, δε θα ασχολιόταν κανείς με το ρολόι, όπως δεν ασχολείται κανείς με τα κιλά χρυσού που κουβαλάνε πάνω τους ‘οι άνθρωπο του θεού‘ με τη δικαιολογία του ‘ότι λάμπει δεν είναι χρυσός‘. Όμως μάθαμε από την ιστορία αυτή πως ότι αντανακλάται είναι Breguet αξίας 23.000 ευρώ!

Read more »

http://www.youtube.com/watch?v=nR0ZRMZ9y_I&hd=1

Read more »

Διαβάζω σήμερα σε twitter και facebook τα σχόλια φίλων που έμαθαν τη δήλωση του Νομπελίστα Joseph Stiglitz, σχετικά με την έκδοση του Ευρωομολόγου και τη παραμονή της Γερμανίας στην Ευρωζώνη. Τι είπε ο Stiglitz; Απλά, ότι η εναλλακτική της αναδιάρθρωσης του χρέους και η αποχώρηση της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδία από την Ευρωζώνη, θα επιφέρει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα σε σύγκριση με την έκδοση του Ευρωομολόγου. Επειδή όμως η Γερμανία επιμένει να είναι κάθετα ενάντια στην έκδοση του, ίσως η καλύτερη λύση για τη σταθερότητα της Ευρώπης να ήταν η αποχώρηση της Γερμανίας.

Και εδώ είναι που απορώ γιατί χάρηκαν όλοι; Μας είπε τίποτα καινούριο στη τελική ο Stiglitz; Όχι. Εδώ και ένα χρόνο τα ίδια φωνάζει ο άνθρωπος. Ότι ο μόνος τρόπος για να σωθεί το Ευρώ είναι να βγει η Γερμανία εκτός και να επιστρέψει στο Μάρκο. Η Γερμανία μέχρι και σήμερα συμπεριφέρεται σαν να της ανήκει το Ευρώ. Και μπορεί να έχει δίκιο. Οι αγορές όμως δεν ανήκουν σε κανέναν και αυτές είναι που αποφασίζουν ποιος μένει και ποιος φεύγει. Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι όποιος δεν μπορεί να προσαρμοστεί στις συνθήκες του περιβάλλοντος του είναι καταναγκασμένος να χαθεί. Και όπως φαίνεται, οι Γερμανοί δεν είναι και τόσο ευέλικτοι.

Τι θα γίνει όμως αν βγει η Γερμανία από το Ευρώ; Σε τι τιμή θα οριστεί το Μάρκο και πως αυτό θα επηρεάσει και πάλι τα χρέη των κρατών και τις αγορές; Παρ’ολο που ο Stiglitz έχει κατά μεγάλο μέρος δίκιο σε όσα λέει, θα περίμενα να ακούσω και μια απάντηση σε αυτές τις λεπτομέρειες πριν βροντοφωνάξω κι εγώ auf wiedersehen.

Read more »

Διαβάζοντας το άρθρο του Πιτσιρίκου (έχω link, άρα θεωρώ καλό να ανατρέξεις σε αυτό και να διαβάσεις για το τι μιλάω) θυμήθηκα ένα post που είχα κάνει πριν σχεδόν ενάμιση χρόνο (έχω link και εδώ, άρα θεωρώ καλό να ανατρέξεις σε αυτό και να δεις το video). To ξυράφι του Όκαμ δε λειτουργεί όταν μιλάμε για πολύπλοκα κοινωνικά προβλήματα! Ήταν εύκολη η λύση να χαρακτηριστεί αρχικά ένας δολοφόνος ως μουσουλμάνος (με ότι στερεότυπα αυτό δημιουργεί), και όταν αυτό δε βόλεψε, να χαρακτηριστεί ως ψυχοπαθής! Και μετά τί…;;; Σκέφτηκε κανείς τι στερεότυπα μπορεί να δημιουργηθούν και πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο;

Read more »

Η φωτογραφία του εύζωνα που δακρύζει εν ώρα υπηρεσίαςπου έκανε πολλούς έλληνες και ελληνίδες αυτές τις μέρες να δακρύσουν μαζί του– μου θύμισε ένα post που είχα κάνει παλιότερα, όταν υπηρετούσα κι εγώ τη πατρίδα και δεν περνούσα και τόσο καλάτο «πήξιμο» πολιτικώς ορθά γραμμένο– για να θυμίσω στον εαυτό μου ότι υπάρχουν και χειρότερα. Δυστυχώς η φωτογραφία με τον εύζωνα που δακρύζει είναι παλιότερη και όχι από τα πρόσφατα γεγονότα, όσο και αν κάποιοι θέλησαν να τη συσχετίσουν, και υπάρχει αναφορά της από το 2007. Γι’αυτό δε πρέπει ποτέ να αναπαράγουμε άκριτα ότι μας σερβίρουν! Πρώτα ερευνούμε…

Read more »

Η Μυρσίνη Λοΐζου, κόρη του Μάνου Λοΐζου απευθύνει ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη χρήση του τραγουδιού «Καλημέρα Ήλιε» στις συγκεντρώσεις του Κόμματος (ήθελα να γράψω “Κινήματος” αλλά δε μου βγαίνει). Εντάξει, μη στεναχωριέστε, μπορείτε ακόμα να τραγουδάτε το Bella Ciao και να το αφιερώνεται στην Ελλάδα. Ο Ήλιος όμως, είναι δικός μας, και όχι δικός σας.

Read more »

Ο Απόστολος Δοξιάδης στο άρθρο του «Εφιάλτης καλοκαιρινής νύχτας» περιγράφει τη “περιπέτειά” του αργά το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, στη πλατεία Συντάγματος. Εγώ δε θα ήθελα να μπω στη διαδικασία να σχολιάσω το κείμενο και το τρόπο γραφής του κ. Δοξιάδη, καθώς το έχει κάνει με το καλύτερο τρόπο ο SykoFantiS και αξίζει να διαβάσεις το post του καθώς και τη συζήτηση στα σχόλια που ακολουθούν.

Read more »

1 2 3 19
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Menu