Spyros Angelopoulos

Assistant Professor - Information Management

Πέρασαν κιόλας έξι χρόνια, αλλά τελικά ο Αντώνη Τσιπρόπουλος, ο διαχειριστής του blogme.gr αθωώθηκε σήμερα το πρωί! Πέρασαν έξι χρόνια μεγάλης ταλαιπωρίας για αυτόν τον άνθρωπο ώστε η ελληνική δικαιοσήνη να αποφανθεί για το αυτονόητο. O Παναγιώτης ταλαιπωρείτε στα δικαστήρια από το Δεκέμβρη του 2007, όπου από τότε η δίκη αναβάλεται συνεχώς. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι τουλάχιστον ο Λιακόπουλος κατάλαβε τελικώς το λάθος του και απέσυρε τη μύνηση! Δεν ξέρω φυσικά κατά πόσο ζήτησε κάποια συγγνώμη απο τον Αντώνη για όλη αυτή τη ταλαιπωρία! Ταλαιπωρία που συνεχίστηκε, αφού ο Αντώνης δικαζόταν πλέον για… άσεμνο σκίτσο του funEL το οποίο βρέθηκε στο blogme και για το οποίο υπάρχει αυτεπάγγελτο.

Read more »

Διαβάζοντας για τη ‘σύλληψη διαχειριστή σατιρικής σελίδας στο facebook‘ αλλά και τα σχόλια τόσο ένθερμων πιστών ακολούθων του ‘γέροντα‘ Παΐσιου, δε μπορώ παρά να σταθώ σε δύο μικρές λεπτομέρειες που έχουν παραβλέψει και οι δύο πλευρές.

Read more »

Το backup είναι ιερό πράγμα και αν έχεις χάσει δεδομένα έστω και μία φορά από πρόβλημα στο δίσκο σου καταλαβαίνεις καλά πως αισθάνομαι εγώ που το έχω πάθει τρεις φορές! Το πάθημα όμως μου έχει γίνει μάθημα και έτσι πλέον κρατάω και backup του backup και δίσκους σε διαφορετικές τοποθεσίες, συν αρκετές online backup services. Αυτή που με έχει κερδίσει από τότε που άφησα το mozy είναι το backblaze,  το οποίο χρησιμοποιώ παράλληλα με το DropBox, αλλά σε αυτά θα αναφερθώ κάποια άλλη στιγμή -όταν καταφέρω να βρω χρόνο- και προς το παρόν θα γράψω για το πως να κάνεις το Google Drive ακόμα καλύτερο, και προπαντός ακόμα φτηνότερο. Αν δεν ξέρεις τι είναι το Google Drive, ρίξε μια ματιά πρώτα εδώ και συνέχισε παρακάτω.

Read more »

Twitter

Αν το twitter ήταν τηλεφωνική εταιρία, τότε θα μπορούσαμε να πάρουμε τηλέφωνο μόνο όσους θα ήταν στην ίδια εταιρία με εμάς.

iPhone

Αν το iPhone ήταν υπολογιστής, τότε θα μπορούσαμε να εγκαταστήσουμε μόνο τα προγράμματα εκείνα που εγκρίνει η Apple.

DVD

Αν τα DVDs ήταν βιβλία, τότε θα μπορούσαμε να διαβάσουμε μόνο τα βιβλία που έχουν γραφτεί για τη δική μας περιοχή.

Read more »

Η επικαιρότητα μου θύμισε πρόσφατο σκίτσο του phdcomics. Αναρωτιέμαι τι τελικά συμβαίνει! Είναι τα Mainstream Media που κυνηγούν να προβάλουν επιστημονικά θέματα που “πουλάνε“, ή οι ακαδημαϊκοί που προσπαθούν να επιλέξουν θέματα για έρευνα που θα “πουλήσουν” στα μέσα αυτά; Αφορμή φυσικά είναι η νέα έρευνα από τον καθηγητή ποσοτικών μεθόδων του ΤΕΙ Πειραιά, του Κου Φράγκου, που αφορά τον εθισμό των φοιτητών στο internet. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το να προβάλεις τα αποτελέσματα μιας έρευνας που εξυπηρετεί να συμφέροντά σου, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ μας εξηγεί γιατί τα παιδιά μας δεν πρέπει να αφήσουν τον καναπέ απέναντι από τη τηλεόραση, αλλά δεν θα ήταν πιο ενδιαφέρον αν μας έδιναν και τη πηγή για να διαβάσουμε και εμείς την έρευνα αυτή;

Σίγουρα θα έχετε διαβάσει κάπου τις τελευταίες μέρες για τη νέα δοκιμαστική έκδοση “4” του Safari, άρα δε χρειάζεται να επεκταθώ σε αυτό! Επί ένα χρόνο, ο Safari ήταν ο βασικός μου browser, αλλά ξαναγύρισα στο Firefox τους τελευταίες μήνες! Με την έλευση του “4” σκέφτηκα να του δώσω μια ακόμα ευκαιρία και πράγματι την άξιζε! Κάποιες αλλαγές όμως με “χάλασαν“… η δύναμη της συνήθειας βλέπεται! Έτσι ξεκίνησα να ψάχνω για το πως θα κάνω τον “4” να μοιάζει με τον “3” ώστε να μη χρειαστεί να αλλάξω τις δικές μου συνήθειες! Έκανα τις αλλαγές στο δικό μου και ήρθε η ώρα να τις μοιραστώ και μαζί σας! Φυσικά, δεν είναι κάτι που ανακάλυψα εγώ, αλλά δεν τις βρήκα κάπου στα ελληνικά και είμαι σίγουρος ότι θα φανεί σε κάποιους χρήσιμος αυτός ο οδηγός, ο οποίος αφορά τόσο τους χρήστες MacOS όσο και Windows, αν και οι πρώτοι ίσως βρούν ευκολότερο το να εγκαταστήσουν το Secret Safari 4 Menu

Read more »

mozy

Οι πρώτες δοκιμές τελείωσαν με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα! Έχω ήδη ανεβάσει 45GB στο account που άνοιξα στο Mozy για να δώ αν θα υπήρχε πρόβλημα με τον περιορισμό των 50GB που δίνουν οι άλλες εταιρίες. Πλέον ξέρω ότι δεν έχει νόημα να δοκιμάσω όσες έχουν κάποιο άνω φράγμα και πλέον μου μένει να δοκιμάσω και το S3 της Amazon λίγο πιο σοβαρά, αν και απ’ ότι φαίνεται, θα μείνω στη Mozy για ένα χρόνο ακόμη, αφού ο λογαριασμός… είναι ήδη πληρωμένος. Το uploading είναι αρκετά εύκολο όταν επιλέξεις να το κάνεις τμηματικά! Θέλω να δω τι γίνεται στη περίπτωση που επιλέξεις να κάνεις restore από το online backup σου, αλλά και τι επιλογές σου δίνονται για να κάνεις backup σε κάποιο άλλο μηχάνημα! So far… so good!

Μάλλον πρέπει να αρχίσω να σκέφτομαι το LaTex λίγο πιο σοβαρά από φέτος! Σίγουρα ένα από τα πράγματα που έχω αναβάλει αρκετά!

Ξεκίνησα εδώ και λίγο καιρό τις δοκιμές μου στην υπηρεσία MozyHome Unlimited που διαθέτει η Mozy. Η υπηρεσία αυτή προσφέρει στους συνδρομητές απεριόριστο χώρο για online back up. To κόστος είναι $4.95 (δηλαδή περίπου 3,5 ευρώ) το μήνα ή $59,4 (43 ευρώ) το χρόνο! Το πακέτο που πήρα ήταν το ετήσιο! Δεν μπορώ να πώ ότι έχω εντυπωσιαστεί ιδιαίτερα, αν και αυτό δεν οφείλεται στην ίδια την υπηρεσία, αλλά στις υπέροχες broadband συνδέσεις που έχουμε στη χώρα μας! Το αρχικό πείραμα ήταν να ανεβάσω 50GB και φυσικά μετά από μια βδομάδα, τα παράτησα και είπα να δοκιμάσω τμηματικά το ανέβασμα των αρχείων μου με φακέλους αρχικά των 2GB και αργότερα μεγαλύτερων. Φαίνεται να δουλεύει καλύτερα έτσι, αφού ήδη ανέβηκαν οι πρώτοι φάκελοι. Πριν μερικές μέρες έλαβα και ένα δωράκι με courier από τη Mozy! Ένα μαύρο t-shirt με τυπομένο το λογότυπο “Back the F:/ up” το οποίο μου άρεσε ιδιαίτερα! Παρατήρησα ακόμη, ότι κάθε μήνα μου στέλνουν εκπτωτικά κουπόνια για εγγραφή στην υπηρεσία τους, που ίσως φανούν χρήσιμα σε κάποιους. Όποιος λοιπόν θέλει να κερδίσει κάποια έκπτωση κατά την εγγραφή του στο MozyHome Unlimited ή στο MozyPro, δεν έχει παρά να χρησιμοποιήσει το κουπόνι “JANUARY” για όλο το γενάρη (λογικά αντίστοιχα θα είναι και για τους άλλους μήνες, αλλά αν αλλάξει κάτι). Η Mozy διαθέτει και δωρεάν υπηρεσία για όσους μπορούν να αρκεστούν στα 2GB. Χρησιμοποιώντας όμως το κουπόνι “MYCWKH” θα πάρετε επιπλέον 512 MB χώρου! Μόλις τελειώσω τις δοκιμές μου με τo Mozy, θα γράψω ένα μεγαλύτερο και πιο αναλυτικό άρθρο σχετικά με την υπηρεσία αυτή!
Read more »

Εδώ και καιρό σκεφτόμουν να κάνω μια αναβάθμιση κάνοντας δώρο στον εαυτό μου ένα καινούριο laptop! Η απάντηση στο δίλημμα macbook ή macbook pro δώθηκε και πλέον έμενε να δωθεί απάντηση σε ένα νέο ερώτημα: άσπρο ή αλουμίνιο; Και σε αυτό δεν άργησα να δώσω την απάντηση και έτσι το προηγούμενο Σάββατο έγινα κάτοχος ενός White MacBook με Core 2 Duo στα 2.4 GHz, 2 GB ram και 160 GB δίσκο! Το iBook που με συντρόφευσε για έναν ολόκληρο χρόνο βρίσκεται ήδη στα χέρια του νέου του ιδιοκτήτη! Έχοντας ήδη περάσει τρείς ολόκληρες μέρες με το macbook, σκέφτομαι ότι έπρεπε να είχα προχωρήσει στην αγορά του πολύ νωρίτερα! Σε κάθε περίπτωση άξιζε η αναμονή και τα χρήματα που επένδυσα σε αυτό! Πλέον σκέφτομαι την αναβάθμιση της μνήμης του στα 4GB και την αλλαγή του σκληρού του δίσκου με έναν στα 320GB και στις 7200 rpm, αλλά κάτι τέτοιο δε θα γίνει πολύ σύντομα και κυρίως όχι χωρίς προσεκτική έρευνα αγοράς!

1 2 3 6
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Menu