Spyros Angelopoulos

Assistant Professor - Information Management

Διαβάζοντας για τη ‘σύλληψη διαχειριστή σατιρικής σελίδας στο facebook‘ αλλά και τα σχόλια τόσο ένθερμων πιστών ακολούθων του ‘γέροντα‘ Παΐσιου, δε μπορώ παρά να σταθώ σε δύο μικρές λεπτομέρειες που έχουν παραβλέψει και οι δύο πλευρές.

Read more »

Το λιγότερο που μπορώ να κάνω για να τιμήσω το έργο και τη ζωή ενός μεγάλου Έλληνα που πλέον δεν είναι μαζί μας, είναι να γράψω δύο λόγια γι’ αυτόν σε ένα site που φέρει το όνομά του. Ο λόγος φυσικά για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, με τον οποίο παρ’ όλο που δεν έχω καμία συγγένεια, πάντα εκτιμούσα ιδιαίτερα. Δεν θα γράψω ότι ήταν ο αγαπημένος μου σκηνοθέτης, όμως κάποια από τα έργα του με άγγιξαν. Αγαπημένη μου σκηνή δεν είναι άλλη από τη στιγμή που ο Θανάσης Βέγγος, στο ‘Βλέμμα του Οδυσσέα’ μιλάει για την Ελλάδα:

Ξέρεις κάτι η Ελλάδα πεθαίνει, πεθαίνουμε σαν λαός.
Κάναμε τον κύκλο μας, δεν ξέρω πόσες χιλιάδες χρόνια,
ανάμεσα σε σπασμένες πέτρες και αγάλματα.
Και πεθαίνουμε…
Αλλά αν είναι να πεθάνει η Ελλάδα να πεθάνει γρήγορα.
Γιατί η αγωνία κρατά πολύ, και κάνει πολύ θόρυβο.
Μωρή φύση, μόνη σου είσαι, μόνος μου είμαι και εγώ.
Πάρε ένα μπισκότο…

Δυστυχώς, τώρα που δεν είναι πλέον κοντά μας, οι Έλληνες θα γνωρίσουν επιτέλους το έργο του μέσα από τα DVD που θα ξεκινήσουν να δίνουν με μανία οι εφημερίδες μπας και πουλήσουν κάνα φύλλο. Όμως ακόμη και αυτό είναι αποτέλεσμα της ζωής ενός ανθρώπου που φεύγει αφήνοντας πίσω του σημαντική κληρονομία και λόγους για να τον θυμόμαστε και να χαμογελάμε. Η Ελλάδα δυστυχώς δε πτωχεύει μόνο οικονομικά. Πτωχεύει κυρίως πολιτισμικά, και αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό.

Read more »

Ήδη βαρέθηκα αυτές τις εκλογές! Στη τηλεόραση βλέπεις και πάλι κάποιους λίγους γνωστούς πολιτικούς να περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι και να αντιπαρατίθενται σε αντίπαλα ζευγάρια, αλλά και πολλούς άσχετους και άγνωστους δελφίνους να προσπαθούν να γλύψουν δημόσια και με το πιο απεχθή τρόπο το πρόεδρο του κόμματός στο οποίο είναι υπάλληλοι. Είναι μια υπέροχη περίοδος για να προβάλλονται στη τηλεόραση κρατικοδίαιτοι καρεκλοκένταυροι που σου μιλούν χωρίς να σου λένε τίποτα. Ακόμα και αυτό όμως απαιτεί τέχνη! Δεν είναι εύκολο να μιλάς χωρίς να λες τίποτα! Δε θέλει όμως κόπο, θέλει τρόπο.

Read more »

Η επικαιρότητα μου θύμισε πρόσφατο σκίτσο του phdcomics. Αναρωτιέμαι τι τελικά συμβαίνει! Είναι τα Mainstream Media που κυνηγούν να προβάλουν επιστημονικά θέματα που “πουλάνε“, ή οι ακαδημαϊκοί που προσπαθούν να επιλέξουν θέματα για έρευνα που θα “πουλήσουν” στα μέσα αυτά; Αφορμή φυσικά είναι η νέα έρευνα από τον καθηγητή ποσοτικών μεθόδων του ΤΕΙ Πειραιά, του Κου Φράγκου, που αφορά τον εθισμό των φοιτητών στο internet. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το να προβάλεις τα αποτελέσματα μιας έρευνας που εξυπηρετεί να συμφέροντά σου, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ μας εξηγεί γιατί τα παιδιά μας δεν πρέπει να αφήσουν τον καναπέ απέναντι από τη τηλεόραση, αλλά δεν θα ήταν πιο ενδιαφέρον αν μας έδιναν και τη πηγή για να διαβάσουμε και εμείς την έρευνα αυτή;

Το σκηνικό είναι γνωστό! Επίθεση μεγάλης ομάδας κουκουλοφόρων στο Κολωνάκι που διέφυγαν μετά στα Εξάρχεια! Ήταν όλοι τους ντυμένοι ομοιόμορφα και κρατούσαν ολοκαίνουριους λοστούς! Νομίζω ότι τα ΜΜΕ αυτή τη φορά το πέρασαν σωστά το μήνυμα, σε όσους είχαν τη διάθεση να το καταλάβουν! Απλά την επόμενη φορά να τους βάλετε και ένα σηματάκι στο πέτο –τον πυρσό ή το περιστέρι– για να ξέρουμε ποιους κουκουλοφόρους έχετε προσλάβει μέσω ΑΣΕΠ και ποιοι είναι οι πραγματικοί ιδεολόγοι! Το παρακράτος της Δεξιάς έχει ξεπεράσει κάθε όριο! Οι αρχιτέκτονες του χάους καταφεύγουν για μια ακόμα φορά σε μεθόδους τρομοφοβείας! Καταστρέφουν περιουσίες αθώων σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο, θεωρώντας ότι με τις παλαιοκομματικές τακτικές τους θα αποσπάσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από την ανυπαρξία της στρατηγικής τους για έξοδο από την κρίση στην οποία μας οδήγησε η ανικανότητα τους!

Είπαμε ότι στο πόλεμο και τη πολιτική, όλα επιτρέπονται, αλλά η δημαγωγία έχει και τα όριά της! Ο Πάγκαλος τους τα χώνει, ο Μεϊμεράκης γελάει, ο Πρετεντέρης επιμένει και ο Θεοδωρικάκος –υπεύθυνος της εταιρίας δημοσκοπήσεων– απλά το παραδέχεται! Δείτε ολόκληρο το video και θα καταλάβετε…

Read more »

Το τελευταίο καιρό, αφιερώνω κάποιες ώρες της ημέρας για να παρακολουθήσω κάποιες ξένες σειρές που πάντα ήθελα να δώ, αλλά ποτέ δεν είχα το χρόνο! Μια από αυτές είναι και το Chuck. Μια πραγματικά εκπληκτική σειρά που έχει καταφέρει να κερδίσει το ενδιαφέρον μου, αφού ενσωματώνει στοιχεία από το The IT Crowd, το Prison Break και λίγο από το The Bing Bang Theory! Στο επόμενο επεισόδιο της σειράς (s03e12) μας περιμένει μια έκπληξη, αφού θα είναι… τρισδιάστατο. Οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι, θα προμηθευτούν τα απαραίτητα γυαλιά, από τα κουτάκια της Pepsi που θα κυκλοφορήσουν για το λόγο αυτό. Για εμάς στον υπόλοιπο κόσμο, υπάρχουν δύο λύσεις! Μπορούμε είτε να φτιάξουμε μόνοι μας, είτε να προμηθευτούμε από το ebay σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή! Εγώ θα προτιμήσω τη δεύτερη και ευκολότερη λύση για να απολαύσω το επόμενο επεισόδιο στις 2 του Φλεβάρη.
Read more »

Πραγματικά εκπληκτική διαφήμιση…

Κάθε εβδομάδα ένας blogger παρέα με το Νίκο Μπαρδάκη στο tv χωρίς σύνορα του Στέλιου Κούλογλου.

Φιλοξενείται από το Blogchannel.gr

Μακράν η καλύτερη και πιο έξυπνη διαφήμιση που έχει παίξει στην ελληνική δημόσια τηλεόραση. Ο Νίκος Γουλιάς χτυπάει τη πόρτα του του Κώστα Γκουσγκούνη και συμμετέχει “ενεργά” σε μία κλασσική ταινία του ελληνικού κινηματογράφου για να προωθήσει την εκπομπή του! Απολαύστε την.
Read more »

1 2 3 5
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Menu