Spyros Angelopoulos

Assistant Professor - Information Management

Διαβάζοντας για τη ‘σύλληψη διαχειριστή σατιρικής σελίδας στο facebook‘ αλλά και τα σχόλια τόσο ένθερμων πιστών ακολούθων του ‘γέροντα‘ Παΐσιου, δε μπορώ παρά να σταθώ σε δύο μικρές λεπτομέρειες που έχουν παραβλέψει και οι δύο πλευρές.

Read more »

googlevoice

Αν διάβασες το τίτλο του post και θεώρησες ότι το GoogleVoice είναι έτοιμο και υποστηρίζει τη Χώρα μας, γελάστηκες… όπως γελάστηκα κι εγώ όταν έλαβα το invitation από το Google πριν από λίγο για να δοκιμάσω τη νέα υπηρεσία. Υποτίθεται ότι αυτή τη στιγμή υποστηρίζει 200 Χώρες σε όλο το Κόσμο, αλλά είτε η Ελλάδα ανήκει σε άλλο Κόσμο, είτε είμαστε λίγο πιο μικροί απ’ ότι νομίζουμε (ή μας έχουν κάνει να πιστεύουμε)! Άδικα χαρήκαμε λοιπόν, οπότε θα συνεχίσουμε για λίγο ακόμα να τα ακουμπάμε κάθε μήνα στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που θα είναι και ο μεγάλος χαμένος από την έλευση του GoogleVoice! Μέχρι τότε, χαμένοι θα είναι οι καταναλωτές!

Αποφάσισα να μετακομίσω το νούμερο του κινητού μου από τη Cosmote στη Vodafone και να το χρησιμοποιώ με τη βοήθεια ενός Nokia 5800 που θα αποκτούσα από την μεταφορά! Δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενα και έτσι την ίδια μέρα που παρέλαβα το κινητό, το επέστρεψα ως ελαττωματικό. Αφού έγινε ο σχετικός έλεγχος στο κατάστημα συμφώνησαν μαζί μου ότι υπήρχε πρόβλημα στο κινητό! Έλεγξαν όμως και ένα ίδιο μιας υπαλλήλου, που είχε “εντελώς συμπτωματικά” το ίδιο πρόβλημα! Μετά από αυτό, οι υπάλληλοι και ο υπεύθυνος του καταστήματος, προσπάθησαν να με πείσουν ότι “έτσι είναι όλα” και πως “έτσι τα βγάζει η Nokia”! Προφανώς ένα τόσο ηλίθιο επιχείρημα το μόνο που θα μπορούσε να προκαλέσει ήταν τα γέλια μου και έτσι τους ζήτησα να μου υπογράψουν ένα χαρτί που να λέει ότι δε μπορούν να μου αντικαταστήσουν την ελαττωματική μου συσκευή (το είχαν παραδεχτεί) επειδή έτσι (ελαττωματικά) τα πουλάει η Nokia και σε αυτούς! Εκεί άρχισαν τα δύσκολα για τους υπαλλήλους και τον υπεύθυνο του καταστήματος και μου ζήτησαν να διαλέξω ένα άλλο μοντέλο για να πάρω! Τους ζήτησα το Ε71 απλά για να τους διευκολύνω, αλλά και να ξεμπερδέψω με το πρόβλημα! Δυστυχώς δεν το είχαν και μου ζήτησαν με ιδιαίτερα άσχημο τρόπο να διαλέξω ένα άλλο κινητό! Ενοχλήθηκα αρκετά και τους ζήτησα άμεση αντικατάσταση της συσκευής μου με άλλη που δεν θα έχει ελάττωμα, ή με ένα Nokia E71 που θα παραγγείλουν για το λόγο αυτό! Το κινητό μου θα πάει τη Δευτέρα το πρωί σε Nokia Shop για να το δούνε και να μου πουν τι θα γίνει! Η πρώτη μέρα μου ως πελάτης της Vodafone δε θα μπορούσε να είναι χειρότερη! Πραγματικά με ενόχλησε η συμπεριφορά τους και ο τρόπος που πήγαν να αποφύγουν το πρόβλημα! Δεν ξέρω αν έχετε παρόμοιες εμπειρίες, αλλά πραγματικά θα με ενδιέφερε αυτή τη στιγμή να ξέρω πως χειρίζεται η Vodafone τέτοιες καταστάσεις.

Ο Nova Spivack, ιδρυτής του twine, αναλύει τα σημάδια των καιρών και μας εξηγεί πως από το ήδη γνωστό σε όλους μας “World Wide Web“, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στο “Web Wide World“.

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν –για κάποιο μυστήριο λόγο– να μην έχουν μία συσκευή η οποία να μπορεί να καλύπτει όλες τους τις ανάγκες, αλλά να έχουν μαζί τους διαφορετικές συσκευές για κάθε λειτουργία που τους ενδιαφέρει, όπως κινητό, pda, φωτογραφική μηχανή, GPS κτλ. Στη χώρα μας φυσικά αυτό δεν είναι καθόλου συχνό φαινόμενο αφού μας έχουν μάθει να ζητάμε συσκευές τηλεφώνων που φτιάχνουν μέχρι και καφέ. Για τους υπόλοιπους, φαίνεται να υπάρχει η ανάγκη μιας συσκευής που η μόνη της λειτουργία θα είναι η αποστολή και λήψη e-mail. Την ανάγκη αυτή έρχεται να καλύψει το Peek. Η συσκευή έχει πραγματικά πολύ χαμηλό κόστος (για gadget) αφού μπορεί να την αποκτήσει κανείς με μόλις $99.95 (περίπου 70 ευρώ). Όσο αφορά τα χαρακτηριστικά της, εν συντομία, διαθέτει έγχρωμη οθόνη 2.5″ QVGA, πλήρες QWERTY πληκτρολόγιο (the way I like it), ένα scroll wheel, και ακόμη δύο πλήκτρα τα οποία είναι back button και power button που φαίνεται να είναι αρκετά ώστε ο κάτοχός της να αποκτήσει εύκολα και γρήγορα –αφού αυτός είναι ο στόχος– πρόσβαση στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κρατάω μαζί μου και να χρησιμοποιώ μια τέτοια συσκευή απλά και μόνο για το e-mail μου, αφού ήδη έχω λύσει το θέμα αυτό με τη χρήση του Nokia E61 και ήδη έχω αποφασίσει ότι το επόμενο κινητό μου θα είναι είτε blackberry είτε iPhone, ακριβώς για το λόγο αυτό, σίγουρα όμως θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω μια τέτοια συσκευή! Είμαι σίγουρος ότι με την κυκλοφορία της στην αγορά, δε θα αργήσουμε να δούμε και τα πρώτα hacks ώστε να τρέχει linux distros και να αποκτά περισσότερες δυνατότητες.

Read more »

Έχω προσπαθήσει πολλές φορές στο παρελθόν να αντικαταστήσω τα κλασικά handsfree, με ασύρματα που κάνουν χρήση της τεχνολογίας bluetooth, όμως ποτέ μέχρι τώρα δε με είχε βολέψει κάποιο από τα μοντέλα που είχα δοκιμάσει, για διάφορους λόγους όπως η εργονομία, η αυτονομία, η συμβατότητα με τις συσκευές μου και άλλα! Πριν δύο περίπου μήνες αποφάσισα να προσπαθήσω ξανά, αλλά αυτή τη φορά, με κάτι διαφορετικό! Ένα handsfree bluetooth, που θα είναι μεν ασύρματο, αλλά θα έχει και καλώδιο για το ακουστικό! Αφού όμως θα προσπαθούσα –μάλλον– για τελευταία φορά, ήθελα να έχει κάποια ακόμα επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως οθόνη αναγνώρισης κλήσεων, δόνηση και μεγάλη αυτονομία! Δυστυχώς δε μπόρεσα να βρώ συσκευή με όλα όσα ζητούσα και έτσι έκανα παραχώρηση στο χαρακτηριστικό της δόνησης το οποίο αντικαταστάθηκε με beeper. Έτσι, κατέληξα στο μοντέλο Clip D της I-Tech, το οποίο και βρήκα στο ΠΛΑΙΣΙΟ σε προσφορά στα 29 ευρώ (από 70 που κόστιζε κανονικά). Η αλήθεια είναι ότι όταν το πρωτοείδα, μου φάνηκε πολύ μεγάλο, όμως μετά από δύο σχεδόν μήνες χρήσης, το έχω συνηθήσει! Είναι το πρώτο bluetooth handsfree που έχει αντέξει στο αυτί μου δύο μήνες, κάτι που από μόνο του σημαίνει αρκετά! Το Clip D με βόλεψε πάρα πολύ, και τα χαρακτηριστικά που για όλα τα άλλα μοντέλα που είχα δοκιμάσει ήταν μειονεκτήματα, για αυτό είναι πλεονεκτήματα! Πολύ καλή αυτονομία που φτάνει τις τρείς μέρες με αρκετή χρήση και συνεχή εναλλαγή pairing με δύο συσκευές τηλεφώνου, πολύ καλό εργονομικά, αφού το φοράς και… το ξεχνάς, πολύ ελαφρύ και τέλος, δεν έχει κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα με τις συσκευές που το έχω δοκιμάσει, αφού το κυρίως κινητό μου είναι ένα NOKIA E61 με το οποίο συνεργάζεται άψογα! Η αναγνώριση κλήσεων δε μπορεί να “διαβάσει” ελληνικούς χαρακτήρες και έτσι σε μένα εμφανίζονται μόνο τα νούμερα που με καλούν, όμως ακόμα και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά όταν δε θέλεις να βγάζεις συνεχώς το κινητό από τη τσέπη για να δεις ποιός σε καλεί, ή όταν οδηγάς και δεν θέλεις να αποσπάται η προσοχή σου από το δρόμο! Φαίνεται ότι θα με συντροφεύσει για αρκετό καιρό ακόμα, αφού δε μου λείπει το κλασικό handsfree και αυτό που σκέφτομαι πλέον είναι να πάρω κινητό τηλέφωνο που να δέχεται δύο SIM cards για να αντικαταστήσω τις δύο συσκευές που χρησιμοποιώ τώρα, κάτι που δεν είναι καθόλου βολικό, αφού αντί για δεύτερη συσκευή τηλεφώνου, θα προτιμούσα να έχω μαζί μου μια καλή φωτογραφική μηχανή!

Το θέμα δυστυχώς δεν είναι καινούριο, αφού έχει συζητηθεί και παλιότερα, όμως το τμήμα marketing της Cosmote συνεχίζει να τραβάει το σκοινί με τη νέα διαφημιστική καμπάνια της εταιρίας στη γειτονική μας χώρα όπου και δραστηριοποιείται η θυγατρική της Cosmofon. Ίσως τελικά θα πρέπει να αναλάβουν και το management της Cosmote Γερμανοί για να υπερασπίσουν αυτοί τα εθνικά μας συμφέροντα καλύτερα!

Πλέον στα χέρια μου έχω άλλο ένα άχρηστο τηλέφωνο, αφού το πρόβλημα με το after sales support στην Ελλάδα στο χώρο των εταιριών που πουλάνε κινητά τηλέφωνα φαίνεται να μην έχει τέλος! Αυτή τη φορά η συσκευή είναι το πολυδιαφημισμένο LG Shine το οποίο δε πρόλαβα να χαρώ αφού από το πρώτο κιόλας μήνα ξεκίνησαν τα προβλήματα! Στην αρχή η συσκευή απλά κολούσε και δεν έκανε τίποτα! Ούτε άνοιγε, ούτε έκλεινε και προφανώς τότε δε μπορούσα να διαπιστώσω το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα ακολουθούσε! Πήγα το κινητό σε κατάστημα της αλυσίδας Γερμανός, όπου ανέλαβαν να το επισκευάσουν δωρεάν, παρ’ολο που δεν το είχα πάρει από κατάστημα της αλυσίδας! Το κινητό το έστειλαν στην Αθήνα για επισκευή, αλλά δυστυχώς το πρόβλημα δε λύθηκε! Το έστειλα ο ίδιος για δεύτερη φορά στην Αθήνα για επισκευή και το έλαβα πίσω μετά από τρείς εβδομάδες! Πλέον το κινητό είχε αποκτήσει κάποιες μικρές γρατζουνιές και ένα μεγάλο κενό ανάμεσα στις ενώσεις τις συσκευής, αλλά αυτό δε με ενόχλησε! Αυτό που με ενόχλησε είναι ότι το κινητό συνέχιζε να κολλάει, και να μην έχει σήμα, σε κανένα δίκτυο, αλλά και σε καμία περιοχή! Το έστειλα για τρίτη φορά, για να το λάβω ξανά σχεδόν μετά από τρείς βδομάδες πάλι (δε περιγράφω τι τράβηξα και τις δύο φορές μέχρι να το στείλω)! Αυτή τη τρίτη φορά, το κινητό δούλευε άψογα, αλλά απλά κατανάλωνε μπαταρία, αφού ενώ δε κολλούσε, δεν μπορούσε να βρει κανένα δίκτυο και φυσικά σε καμία περιοχή (προφανώς δεν ήταν θέμα περιοχής ή δικτύου, αλλά πρόβλημα στο δέκτη)! Η LG και η Omnitech θεωρούν ότι έχουν κάνει τα πάντα για να φτιαχτεί το κινητό και αρνούνται να αντικαταστήσουν το τεχνολογικό σκουπίδι που μου πούλησαν! Άλλη μία εταιρία που δε πρόκειται να εμπιστευτώ ξανά για αγορά κινητού τηλεφώνου, εκτός την HTC, είναι πλέον και η LG!

Σίγουρα ο Orwell δε θα μπορούσε να φανταστεί τέτοια εξέλιξη! H Αγγλία σκοπεύει να διατηρήσει βάση δεδομένων με στοιχεία που θα περιλαμβάνουν τις τηλεφωνικές κλήσεις που έκαναν, τα email που έστειλαν και τις ιστοσελίδες που επισκέφθηκαν το τελευταίο χρόνο οι βρετανοί πολίτες. Γιατί; Μα γιατί άλλο; Για να τους προστατεύσουν από τη τρομοκρατία! Το καθεστός τρομοφοβίας που έχει δημιουργηθεί στην Αμερική, χτυπάει με το χειρότερο τρόπο τη πόρτα της Ευρώπης! Ακόμα και αν καταφέρουμε κάποια στιγμή να δεχθούμε ότι κάτι τέτοιο γίνεται “για το καλό μας“, εγώ αναρωτιέμαι, ποιοί θα έχουν πρόσβαση σε τέτοια δεδομένα; Τι επίπεδο πρόσβασης θα έχουν; Θα μπορεί κάποιος να τα επεξεργαστεί εκτός από το να τα αποθηκεύει; Πως θα διαφυλάσσονται από περίπτωση “απώλειας“; Μάλλον οι Άγγλοι πρέπει να πάρουν μαθήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, από εμάς τους έλληνες!

Πως μπορεί πλέον ο πολίτης να κοιμάται ήσυχος τα βράδυα και να αισθάνεται ασφάλεια στο ίδιο του το σπίτι, όταν πρακτικά οι εγκληματίες δρουν ανεξέλεγκτα με την ανοχή της Πολιτείας; Πραγματικά είναι αδιανόητο ο νομοθέτης να προφυλάσσει έναν εγκληματία και να απαγορεύει στα mainstream media να αναφέρουν το όνομά του και να προβάλουν τη φωτογραφία του για τη δήθεν προστασία των προσωπικών του δεδομένων! Αφήνουν επομένως έναν εν δυνάμει κίνδυνο να κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσά μας, και ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος αν ο διπλανός σου είναι καταζητούμενος των αρχών και τι έγκλημα έχει διαπράξει! Πρέπει να είμαστε η μόνη χώρα στο κόσμο που προφυλάσσουμε τα δικαιώματα του θύτη, αδιαφορώντας για τα δικαιώματα του θύματος! Δεν ξέρω τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις για τα non-mainstream media και πως θα μπορούσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε τέτοιες περιπτώσεις, σίγουρα όμως είναι ένα θέμα που πρέπει να αναδειχθεί και μία κατάσταση που πρέπει να αλλάξει!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Menu