Spyros Angelopoulos

Assistant Professor - Information Management

Η χρυσή Αυγή στην Αυστραλία

Χθες βρέθηκα να πίνω το φραπέ μου σε γνωστή ελληνική συνοικία της Μελβούρνης, που είναι γεμάτη με ελληνικά καταστήματα και πολλούς, πάρα πολλούς Έλληνες! Στο δρόμο άκουγες ελληνικά από τους μεγαλύτερους σε ηλικία, και Αγγλικά από τους μικρότερους που γνωρίζουν μόνο σπαστά ελληνικά. Αυτό δε μου έκανε εντύπωση! Εντύπωση μου έκανε το παλικάρι με το ξυρισμένο κεφάλι, και το τατουάζ “Υπεράνω Όλων η Πατρίς” στο χέρι που βρέθηκε στη παρέα για να δώσει σε κάποιον τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής που του είχε παραγγείλει.

Read more »

Μπορεί να έχω πάψει να γράφω συχνά στο blog μου, αλλά δε σταμάτησα ούτε στιγμή το blogging και την ενασχόλησή μου με τον χώρο των Social Media. Ένα χώρο που τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχει αλλάξει πάρα πολύ… προς το χειρότερο! Ίσως φταίει η πολιτική (και οι πολιτικοί) που κρύβονται πίσω από κάποιους bloggers! Ίσως φταίνε οι διαφημιστικές που κρύβονται πίσω από άλλους! Δεν ξέρω και δεν θέλω να μάθω! Στο σάπιο πλέον όμως αυτό σύστημα, υπάρχουν κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις! Κάποιες εξαιρέσεις που με κάνουν να θέλω να συνεχίσω να γράφω και να κάνω αυτό που αγαπώ! Να γράφω τη γνώμη μου, να γράφω αυτό που αισθάνομαι, και να είμαι ειλικρινής πρώτα προς τον εαυτό μου, αλλά και προς αυτούς που με διαβάζουν!

Την ίδια στιγμή που στο twitter, κάποιοι “μεγάλοι” bloggers προσπαθούν να ορίσουν το τι ειναι τα social media και τι είναι το blogging, κάποιοι “μικρότεροι” τους βάζουν τα γυαλυά και τους απαντάνε όσο πιο μεγαλώφωνα μπορούν, χωρίς να χρειαστεί να τους πουν ούτε μια λέξη. Διαβάζω το post της FairyTail, στο οποίο απευθύνεται στη NtiNti, και σε ένα post που έγραψε αυτή στο blog της εκφράζοντας τους προβληματισμούς της. Η FairyTail, της απαντά σα μια πραγματική φίλη, ακόμη και αν δεν τη γνωρίζει και αφιερώνει το post της και τον χρόνο της σε αυτήν! Αν αυτό δεν είναι blogging, τότε τι είναι; Αν αυτό δεν είναι Social Media, τότε τί είναι; Αν αυτό δεν είναι το αποτέλεσμα μιας πραγματικής κοινότητας τότε τί είναι;

Αυτό που με κάνει περίφανο, είναι ότι πριν απο καιρό, εγώ έσπρωξα και τις δύο αυτές κοπέλες στο κόσμο του blogging, όταν διέκρινα την ικανότητά τους να γράφουν τόσο ξεχωριστά! Δεν έκανα λάθος! Μπορεί να μή γνωρίζει η μία την άλλη, αλλά ξέρουν πως να συμβιώνουν αρμονικά στην blogόσφαιρα, τη στιγμή που άλλοι “μεγάλοι” bloggers είναι ανίκανοι να αντέξουν τον ίδιο τους τον εαυτό! Συγχαρητήρια κορίτσια!

Πέρασε ένας ακόμη χρόνος και αυτή τη φορά έχω την εντύπωση ότι καθυστέρησε λίγο παραπάνω να τελειώσει! Κοιτώντας προς τα πίσω, βλέπω ότι κατάφερα τελικά αυτό που στόχευα και προσπαθούσα και μάλλον δεν τα πήγα και πολύ άσχημα τώρα που το σκέφτομαι! Σίγουρα το αποτέλεσμα μέχρι τώρα άξιζε όλη αυτή τη προσπάθεια τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και τα δύο επόμενα! Αλλά αυτό φυσικά θα το μάθω στο τέλος! Για μία ακόμη χρονιά η μέρα τον γενεθλίων μου αναμένεται να είναι αρκετά κουραστική, αλλά θα προσπαθήσω να την απολαύσω λίγο πριν τελειώσει! Μπήκαμε στα 29 λοιπόν και η αντίστροφη μέτρηση για τα -άντα μόλις ξεκίνησε!
Read more »

Το TVXS άνοιξε τη συζήτηση για την ανωνυμία στο διαδίκτυο, και ζήτησε από μερικούς έλληνες bloggers να πουν τη γνώμη τους. Έτσι, μετά τη δημοσίευση των απόψεων των e-cannibals, e-lawyer, neolaia.gr, nylon.gr, digital-era.org/blog, Πρέζα TV, Stakon’s Blog, Πολιτικό blog, arkoudos.com, cyberella.info, Piazza Del Popolo και argos.wordpress.com, σήμερα δημοσιεύτηκαν και οι δικές μου απόψεις πάνω στο θέμα.

Ήταν πρωτομαγιά του 2007 όταν δημοσίευσα το πρώτο post σε αυτό το blog. Επομένως σήμερα κλείνω και επίσημα τρία χρόνια στο χώρο του blogging. Για αυτό το ταξίδι στη Χώρα των bloggers ηθικός αυτουργός ήταν ο παλιός μου φίλος ο Βασίλης που δεν μπορώ παρά να τον ευχαριστήσω για την επιμονή του να ξεκινήσω το δικό μου blog. Στα τρία αυτά χρόνια που πέρασαν, έμαθα πολλά νέα πράγματα και γνώρισα πολλούς αξιόλογους ανθρώπους στο χώρο του blogging! Έκανα νέους φίλους και βοήθησα με το τρόπο μου όπου και όποτε μπορούσα! Μπορεί να μην γράφω πλέον τόσο συχνά σε αυτό το blog, αφού το περισσότερο ελεύθερο χρόνο μου πλέον αποσπούν τα θεματικά μου blogs και το twitter, αλλά σε κάθε ευκαιρία προσπαθώ να αποτυπώνω και εδώ τις σκέψεις μου και μάλλον ήρθε η ώρα να ξαναδώ το blog αυτό λίγο πιο ζεστά…

Είμαι σίγουρος ότι από καμία συλλογή δίσκων βινυλίου στο κόσμο δεν λείπουν τα LPs του Michael Jackson. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και στη δική μου συλλογή, το πλήθος της οποίας μπορεί οριακά να ξεπερνάει τα τέσσερα ψηφία, όμως οι δίσκοι του Michael Jackson ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της σχεδόν πριν καν αποκτήσω δικά μου πικάπ. Δεν μου έκανε επομένως εντύπωση που λίγο μετά το θάνατο του Βασιλιά της Pop, οι τιμές των δίσκων του στο eBay εκτοξεύτηκαν, ξεπερνώντας ακόμα και τα $500. Αυτό που μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση όμως, είναι ότι ξεκίνησαν αμέσως τα σενάρια για σκηνοθετημένο θάνατο όπως είχε γίνει στη περίπτωση του Elvis ή του 2pac (ένα από τα σενάρια μάλιστα τον θέλει να επιστρέφει τον Ιούλιο για να ξεκινήσει τις συναυλίες του, βγαίνοντας στη σκηνή ως zombie από το Thriller). Σε μια εποχή που όλοι άκουγαν rock και metal, είχα το “θράσος” να έχω δική μου άποψη και να εκτιμώ ιδιαίτερα ένα καλλιτέχνη ακόμα και τη περίοδο της παρακμής του. Ο Michael Jackson είναι αναμφισβήτητα ένας άνθρωπος που άλλαξε πολλά στη παγκόσμια μουσική σκηνή, τα air-plays των ραδιοφωνικών σταθμών, αλλά και τη μουσική βιομηχανία. Ένας ταλαντούχος και χαρισματικός άνθρωπος που παρά την όποια εκκεντρικότητα του έγινε είδωλο κυρίως για τη δουλειά του –και αυτή είναι που θα τον κρατήσει αθάνατο στις μνήμες όσων των λάτρεψαν– και όχι για τη ζωή του όπως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις στις μέρες μας. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως εμπλούτισε με το καλύτερο τρόπο τη δική μου μουσική παιδεία και μου χάρισε πολλές ευχάριστες στιγμές στα χρόνια της εφηβείας μου. Γι αυτό θα είμαι κι εγώ ένας από τα δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων που δεν θα τον ξεχάσουν. R.I.P Michael.

Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια, από τη 1η Μάη του 2007 όπου έγραψα το πρώτο post σε αυτό το blog. Επομένως κλείνω και επίσημα, δύο χρόνια στο χώρο του blogging. Μια υπέροχη εμπειρία που ξεκίνησε από τη προτροπή του παλιού μου φίλου Βασίλη! Σε αυτά τα δύο χρόνια, έμαθα πολλά νέα πράγματα και γνώρισα πολλούς ανθρώπους! Έκανα νέους φίλους και βοήθησα με το τρόπο μου όπου και όποτε μπορούσα! Πλέον δε γράφω τόσο συχνά όσο παλιότερα, αφού προσπαθώ να αφιερώνω λίγο περισσότερο χρόνο στα υπόλοιπα θεματικά μου blogs, αλλά σίγουρα θα προσπαθήσω να ενημερώνω αυτό το προσωπικό μου blog όσο πιο συχνά μπορώ!

Ένας φίλος μου –που επιμένει να κρατήσει την ανονημία του– μου έγραψε ένα σύντομο “εγχειρίδιο” για να με προετοιμάσει για αυτά που πρόκειται να αντιμετωπίσω σε περίπτωση που επιλέξω να συνεχίσω τις σπουδές μου στην Αγγλία. Αν σκέφτεστε να πάτε στην Αγγλία για σπουδές, σίγουρα θα πάρετε από πρώτο χέρι μια γεύση του τι σας (μας;) περιμένει! Η συγκεκριμένη εκδοχή έχει υποστεί μια μικρή λογοκρισία, αλλά το νόημα δεν έχει αλλάξει! Όποιος θέλει τη πλήρη –μη λογοκριμένη– έκδοση, μπορώ να του τη στείλω.
Read more »

Αποφάσισα να μετακομίσω το νούμερο του κινητού μου από τη Cosmote στη Vodafone και να το χρησιμοποιώ με τη βοήθεια ενός Nokia 5800 που θα αποκτούσα από την μεταφορά! Δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενα και έτσι την ίδια μέρα που παρέλαβα το κινητό, το επέστρεψα ως ελαττωματικό. Αφού έγινε ο σχετικός έλεγχος στο κατάστημα συμφώνησαν μαζί μου ότι υπήρχε πρόβλημα στο κινητό! Έλεγξαν όμως και ένα ίδιο μιας υπαλλήλου, που είχε “εντελώς συμπτωματικά” το ίδιο πρόβλημα! Μετά από αυτό, οι υπάλληλοι και ο υπεύθυνος του καταστήματος, προσπάθησαν να με πείσουν ότι “έτσι είναι όλα” και πως “έτσι τα βγάζει η Nokia”! Προφανώς ένα τόσο ηλίθιο επιχείρημα το μόνο που θα μπορούσε να προκαλέσει ήταν τα γέλια μου και έτσι τους ζήτησα να μου υπογράψουν ένα χαρτί που να λέει ότι δε μπορούν να μου αντικαταστήσουν την ελαττωματική μου συσκευή (το είχαν παραδεχτεί) επειδή έτσι (ελαττωματικά) τα πουλάει η Nokia και σε αυτούς! Εκεί άρχισαν τα δύσκολα για τους υπαλλήλους και τον υπεύθυνο του καταστήματος και μου ζήτησαν να διαλέξω ένα άλλο μοντέλο για να πάρω! Τους ζήτησα το Ε71 απλά για να τους διευκολύνω, αλλά και να ξεμπερδέψω με το πρόβλημα! Δυστυχώς δεν το είχαν και μου ζήτησαν με ιδιαίτερα άσχημο τρόπο να διαλέξω ένα άλλο κινητό! Ενοχλήθηκα αρκετά και τους ζήτησα άμεση αντικατάσταση της συσκευής μου με άλλη που δεν θα έχει ελάττωμα, ή με ένα Nokia E71 που θα παραγγείλουν για το λόγο αυτό! Το κινητό μου θα πάει τη Δευτέρα το πρωί σε Nokia Shop για να το δούνε και να μου πουν τι θα γίνει! Η πρώτη μέρα μου ως πελάτης της Vodafone δε θα μπορούσε να είναι χειρότερη! Πραγματικά με ενόχλησε η συμπεριφορά τους και ο τρόπος που πήγαν να αποφύγουν το πρόβλημα! Δεν ξέρω αν έχετε παρόμοιες εμπειρίες, αλλά πραγματικά θα με ενδιέφερε αυτή τη στιγμή να ξέρω πως χειρίζεται η Vodafone τέτοιες καταστάσεις.

Πριν λίγες μόλις μέρες έκανα τη παραγγελία μου στη RadTech και χθες το πρωί ο ταχυδρόμος έφερε στη πόρτα μου το κουτάκι από την Αμερική. Η παραγγελία ήταν περισσότερο δοκιμαστική, καθώς είχα βρει πάρα πολλά πράγματα που με ενδιαφέρουν στο online κατάστημά τους! Στη πρώτη αυτή παραγγελία, ζήτησα ένα BT500 Mobile Bluetooth Mouse, ένα μπουκαλάκι OmniCleanz Advanced Multi-Use Cleaner καθώς και ένα I-Sight Reading and Accessory Light. Όλα έφτασαν άριστα πακεταρισμένα στα κουτιά τους και μετά από σχετική χρήση, θα τα παρουσιάσω αναλυτικά! Η πρώτη επαφή πάντως με αυτά, μου άφησε μόνο θετικές εντυπώσεις!

1 2 3 8
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Menu