Spyros Angelopoulos

Assistant Professor - Information Management

Αυτές οι γιορτινές και “άγιες” μέρες είναι ιδανικές για να σκεφτούμε και κάποιους άλλους εκτός από τους δικούς μας ανθρώπους. Να σκεφτούμε τα παιδιά εκείνα που δεν θα μάθουν ότι σήμερα είναι Χριστούγεννα και που ο Άγιος Βασίλης θα παρακάμψει στην βόλτα του. Δώσε νόημα στο εορταστικό κλίμα που επικρατεί γύρω σου και θυμήσου ότι μπορείς κι εσύ να κάνεις κάτι μικρόαλλά πολύ σημαντικό– για αυτά τα παιδιά. Χρόνια Πολλά.


Read more »

Σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, όπου παντού επικρατεί το άγχος και η γκρίνια, η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων δείχνει έναν άλλο δρόμο δράσης, συνεισφοράς και βοήθειας, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, ευαισθησίας και ωριμότητας. Πιο συγκεκριμένα, έκανε οικονομική υιοθεσία ενός μικρού παιδιού μέσω της Action Aid στο οποίο εξασφάλισε για ένα χρόνο τα σχολικά του είδη, τα φάρμακα του και την διατροφή του. Αυτή η τόσο μικρή πράξη που όμως ενσωματώνει μεγάλη ευαισθησία και αγάπη, μπορεί –αν υιοθετηθεί από αρκετούς– να δώσει λύση σε προβλήματα ανθρώπων που πραγματικά μας χρειάζονται! Το κόστος σε καμία περίπτωση δεν είναι δυσβάσταχτο, αφού με 72 λεπτά την ημέρα μπορεί κανείς να γίνει Ανάδοχος Παιδιού, να συνδεθεί άμεσα με ένα παιδί και να αλλάξει για πάντα τη ζωή του, αλλά και ολόκληρης της κοινότητας στην οποία ζει. Γι αυτό προτείνω σε όλες τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της Χώρας μας (που είναι πάρα πολλές), όλα τα σωματεία και λέσχες (ξέρω ότι οι οργανωμένες αυτοκινητιστικές θα μπορούσαν με μεγάλη ευκολία), αλλά και τις κατά τόπους Πολιτικές Νεολαίες όλων των κομμάτων στη Χώρα μας, να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα και να προσφέρουν αυτό το τόσο ασήμαντο για μας ποσό σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη!

Μάλλον θα πρέπει να παρατήσουμε τις προσπάθειες, αφού όπως φαίνεται τελικά, οι άνθρωποι δεν αλλάζουν! Μετά από όλα όσα έχουν γίνει, τόσο στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στη κοινωνία, ο Γιώργος Παπανδρέου σκέφτεται να προτείνει τον –παλιό του σύμβουλο– Γρηγόρη Βαλλιανάτο, για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς Ευρωεκλογές. Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι προσωπικά δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους και το post αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι ρατσιστικό, όμως φοβάμαι ότι το κακό με τις μειονότητες έχει παραγίνει στο ΠΑΣΟΚ. Ξεκίνησε με τις γυναίκες όπου αρχικά τις έβαλε σε ποσοστό 50% στα όργανα του κόμματος, συνεχίστηκε με τα ΑΜΕΑ, τους ομογενείς, τους μετανάστες και τα μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και τώρα έρχονται και οι ομοφυλόφιλοι. Προφανώς η κίνηση έχει ψηφοθηρικό χαρακτήρα, αλλά όταν θα χαθούν και αυτές οι ευρωεκλογές, τι θα φέρει στο κίνημα; Παιδόφιλους; Νομίζω ότι έχει χαθεί τελείως το νόημα… όπως και οι εκλογές!

Ειδική συνάντηση του Συντονιστικού της Καμπάνιας του ΜΚΟsyntagma πραγματοποιήθηκε με αφορμή την πορεία της διαβούλευσης για τις Αρχές Λειτουργίες και Οργάνωσης των οργανώσεών με την επωνυμία ΑΠΟΠΛΟΥΣ. Στην συνεδρίαση αυτή κλήθηκαν να συμμετέχουν όλες οι ΜΚΟ και τα άτομα που είχαν εμπλακεί, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, στην εκπόνηση σχετικών κειμένων (σύνολο, περισσότερα από 25 στελέχη ΜΚΟ). Τα σημαντικότερα σημεία που συζητήθηκαν και για τα οποία υπήρξε ομόφωνη απόφαση ήταν το ζήτημα της “αυτορρύθμισης” καθώς και η δομή και οι λειτουργίες της “Καμπάνιας“. Διαβάστε περισσότερα στο MKOsyntagma.gr

Μία από τις πλέον σημαντικές στιγμές της ελληνικής κοινωνίας των πολιτών ανοίγει με την “επαναστατική” πρόταση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών προς την “Καμπάνια”. Η ιδέα για υλοποίηση στην πράξη του θεσμικού ρόλου που κατέκτησαν οι ΜΚΟ με την επικείμενη συνταγματική τους αναβάθμιση, θα μείνει στην ιστορία! Διαβάστε την ανακοίνωση του Χρήστου Πρωτόπαππα, στο MKOsyntagma.

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο MKOsyntagma.gr, διαβάζουμε για το πρόγραμμα ενημέρωσης των ΜΚΟ για την νομική θέση και τους θεσμούς συνεργασίας κράτους-ΜΚΟ σε όλη την Ευρώπη. Πρόκειται για έρευνα της Κωνσταντίνας Καρύδη, για τις σχέσεις των ΜΚΟ με το κράτος στην Αγγλία. Με την έρευνα της Κωνσταντίνας, που κάνει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Αγγλία, ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο: το «Πρόγραμμα ενημέρωσης των ΜΚΟ για την νομική θέση και τους θεσμούς συνεργασίας κράτους-ΜΚΟ σε όλη την Ευρώπη». Το πρόγραμμα, την ευθύνη του οποίου είχε η Ντένια Μόρφη, περιλαμβάνει μελέτες και καταγραφές των Ελιζαμπέττα Καζαλότι (Ιταλία), Ντένιας Μόρφη (Ισπανία), Γκαμπριέλας Σάϊνερ (Αυστρία), Κωνσταντίνου Παπαντωνίου και Οδυσσέα Βουδούρη (Γαλλία) και Judith Wunderlich (Γερμανία). Το πρόγραμμα, μετά την μετανάστευση της Ντένιας, συνέχισε ο Χρήστος Λουτράδης. Κάθε εβδομάδα θα δημοσιεύεται και μια νέα χώρα. Περισσότερα αξίζει να διαβάσεται στο MKOsyntagma.gr

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!