Spyros Angelopoulos

Assistant Professor - Information Management

Διαβάζοντας για τη ‘σύλληψη διαχειριστή σατιρικής σελίδας στο facebook‘ αλλά και τα σχόλια τόσο ένθερμων πιστών ακολούθων του ‘γέροντα‘ Παΐσιου, δε μπορώ παρά να σταθώ σε δύο μικρές λεπτομέρειες που έχουν παραβλέψει και οι δύο πλευρές.

Read more »

Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις τον υπόλοιπο κόσμο να προχωρά, να προοδεύει, να κάνει βήματα προς τα μπρος και την ίδια στιγμή να βλέπεις τη χώρα σου να παραμένει ένα κράτος στάσιμο, χωρίς πραγματική ανάπτυξη και ένα κράτος τεχνολογικά αναλφάβητων. Γιατί είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτό είμαστε τελικά! Και δεν χρειάζονται αριθμοί και στατιστικές για να δεις και να καταλάβεις κάποια πράγματα! Αρκεί να δεις τα γεγονότα.

Η δίκη του blogme γίνεται ξανα επίκαιρο θέμα στα ελληνικά blog, και δυστυχως όχι εξαιτίας κάποιας ευχάριστης αφορμής όπως θα περίμενε κανείς μετά από τρία χρόνια ταλαιπωρίας για τον Αντώνη Τσιπρόπουλο. Η δίκη που έχει πάρει αρκετές φορές αναβολή απο το 2007 μέχρι σήμερα, πήρε για μια ακομα φορά αναβολή στις 6 Μαΐου, επειδή οι δικαστές δε μπορούσαν να καταλάβουν τι είναι ένας aggregator, τι κάνει και πως λειτουργεί. Το πρόβλημα αυτό θα κληθεί να λύσει στις 25 Μαΐου, αστυνομικός της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μάλιστα! Τέτοιοι δεν ήταν όμως και οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον Γκιόλια; Τέτοιοι δεν ήταν και αυτοί που συνέλαβαν τον Τσιπρόπουλο; Θα βγουν τώρα και θα παραδεχτούν ότι τον συνέλαβαν κατα λάθος;

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι τουλάχιστον ο Δημοσθένης Λιακόπουλος κατάλαβε τελικώς το λάθος του και απέσυρε τη μύνηση! Δεν ξέρω φυσικά κατά πόσο ζήτησε κάποια συγγνώμη απο τον Αντώνη για όλη αυτή τη ταλαιπωρία! Ταλαιπωρία που συνεχίζεται, αφού ο Αντώνης δικάζεται πλέον για… άσεμνο σκίτσο του funEL το οποίο βρέθηκε στο blogme και για το οποίο υπάρχει αυτεπάγγελτο. Και πάλι αναρωτιέμαι, πως είναι δυνατόν να υπάρχει “αυτεπάγγελτο” για το blogme και όχι για το funEL όπου και βρίσκεται το σκίτσο;

Αν οι δικαστές δε μπορέσουν να καταλάβουν τελικά τι είναι ένα link, τι είναι το rss και πως λειτουργεί ένας aggregator, πολύ φοβάμαι ότι το μέλλον του διαδικτύου και ειδικότερα των blogs στη χώρα μας θα περάσει δύσκολες μέρες. Και περισσότερο στεναχωριέμαι που βλέπω τον Πρωθυπουργό να κοιτάει απαθής την εξέλιξη αυτής της δίκης, τη στιγμή που πριν λάβει το αξίωμα είχε κάνει αναφορές στη σελίδα του για τη δίκη αυτή, αλλά μου είχε κάνει και τη τιμή να αναφερθεί στη σελίδα μου και στη προσπάθεια συλλογής υπογραφών. Θα ήθελα πολύ να μάθω ποιά είναι η θέση του για το θέμα αυτό τώρα που είναι Πρωθυπουργός.

Read more »

Τα blogs με αργά αλλά σταθερά βήματα αρχίζουν να γίνονται αποδεκτά από μεγάλο μέρος του κόσμου και στη Χώρα μας και συχνά αποτελούν τη πηγή για πολλές τηλεοπτικές εκπομπές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βλέπουμε σχεδόν καθημερινά κάποιο blogger σε τηλεοπτικά παράθυρα ή καλεσμένο σε κάποια εκπομπή να μιλάει ως “ειδικός” σε θέματα διαδικτύου. Ο κίνδυνος από αυτό δεν είναι ότι τα blogs θα αρχίσουν να γίνονται και αυτά με τη σειρά τους mainstream, αλλά το ότι θα αρχίσουμε να αποκτάμε Celebrity Bloggers και πολύ φοβάμαι ότι αυτό μάλλον δε θα μπορέσουμε να το αποφύγουμε! Εύχομαι μόνο να μην τους κυνηγάνε οι Paparazzi σε clubs και παραλίες και να μην ασχολούνται οι μεσημεριανές εκπομπές με τους έρωτες και τις ατασθαλίες τους!

200980331

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό “Journal of Happiness Studies“, οι bloggers σήμερα είναι κατά 4% πιο ευτυχισμένοι απ’ ότι ήταν το 2005. Μάλλον θα έχουν αγνοήσει και αυτοί την Ελλάδα –εκτός και αν ξέρετε κάποιον Έλληνα blogger που συμμετείχε στο δείγμα– αφού όσοι ασχολούνται σοβαρά με το blogging σε αυτή τη Χώρα ξέρουν ότι τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο! Όταν δεν αισθάνεσαι ασφαλής, δεν μπορείς να είσαι ευτυχισμένος, ότι και αν ισχυρίζονται οι επιστήμονες.

revtwt

Δεν χρειάστηκε να περάσει αρκετός καιρός μέχρι να βρουν την ευκαιρία κάποιοι και να εκμεταλλευτούν το Twitter ως εργαλείο διαφήμισης και… spamming. Μια πρώτη προσπάθεια φαίνεται πως αποτελεί το revtwt το οποίο υπόσχεται χρηματικά ποσά ως αντάλλαγμα για το tweeting των link των πελατών που θέλει να προωθήσει. Υπέροχα! Δυστυχώς φαίνεται πως ακόμη ένα τόσο χρήσιμο και ενδιαφέρον εργαλείο θα περάσει στα χέρια των spammers που θα ξεκινήσουν να postάρουν ακατάπαυστα links –προφανώς καλυμμένα από κάποιο url shortener– για να κερδίσουν μερικά δολάρια και να μας σπάσουν τα νεύρα! Το καλό στην υπόθεση, είναι ότι δεν προσφέρει την υπηρεσία –ούτε και αυτό– στη Χώρα μας! Άντε, με το καλό και στο facebook…

googlevoice

Αν διάβασες το τίτλο του post και θεώρησες ότι το GoogleVoice είναι έτοιμο και υποστηρίζει τη Χώρα μας, γελάστηκες… όπως γελάστηκα κι εγώ όταν έλαβα το invitation από το Google πριν από λίγο για να δοκιμάσω τη νέα υπηρεσία. Υποτίθεται ότι αυτή τη στιγμή υποστηρίζει 200 Χώρες σε όλο το Κόσμο, αλλά είτε η Ελλάδα ανήκει σε άλλο Κόσμο, είτε είμαστε λίγο πιο μικροί απ’ ότι νομίζουμε (ή μας έχουν κάνει να πιστεύουμε)! Άδικα χαρήκαμε λοιπόν, οπότε θα συνεχίσουμε για λίγο ακόμα να τα ακουμπάμε κάθε μήνα στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που θα είναι και ο μεγάλος χαμένος από την έλευση του GoogleVoice! Μέχρι τότε, χαμένοι θα είναι οι καταναλωτές!

we-are-all-neda

Η Neda Agha Soltan, η 26χρονη κοπέλα από το Ιράν που έκανε όλο το κόσμο να δακρύσει για τον άδικο χαμό της είναι πλέον μύθος. Ο θάνατός της μπορεί να ήταν άδικος, αλλά σίγουρα δεν ήταν μάταιος! Στο όνομά της ένας νέος αγώνας ξεκινάει! Η Neda ζει… Η Neda είσαι εσύ, είμαι εγώ, είμαστε όλοι μας!

We Are All Neda

Αναρωτιόμαστε συχνά γιατί το internet στη Χώρα μας δεν έχει φτάσει τα επίπεδα των άλλων Χωρών, αλλά μάλλον η απάντηση βρίσκεται μπροστά μας και αρνούμαστε επιδεικτικά να το παραδεχτούμε! Διότι πολύ απλά δεν το θέλουμε! Δεν μας βολεύει! Έχουμε επαναπαυθεί στον τεχνολογικό μας μεσαίωνα και κάθε κίνηση προς τα μπρος αντιμετωπίζει απίστευτα εμπόδια. Κλασική περίπτωση του παραπάνω είναι το πρόσφατο συμβάν της φίμωσης του Greek University Reform το οποίο έχει παρα πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την υπόθεση του Blogme. Η ιστορία είναι μεγάλη και πολυδιάστατη και δυστυχώς περιλαμβάνει ακόμα ένα σκοτεινό τομέα της Ελληνικής πραγματικότητας, το Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Με το θέμα έχουν ασχοληθεί σοβαρά ο Λεωνίδας, η Μαρίνα και ο Παναγιώτης και δεν έχει νόημα να κουράσω με την επανάληψη της ιστορίας. Από τη δεκαετή ενασχόλησή μου με τη πολιτική, έμαθα πως τίποτα δεν είναι τυχαίο και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται! Μάλλον έχουμε να μάθουμε κι άλλα για αυτή την ιστορία και προσωπικά, αναμένω με αγωνία την απάντηση του Θέμη.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη υπηρεσία παρέχεται στους πολίτες από την Ελληνική Αστυνομία! Αυτή δεν είναι άλλη από την ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για την κίνηση στους δρόμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται από Δευτέρα έως Παρασκευή 07.00 – 18.00. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο προχωράει ένα βήμα παρακάτω και μας παρέχει χάρτη με την κυκλοφορία στους δρόμους της Πρωτεύουσας, σε πραγματικό χρόνο. Παλιότερες προσπάθειες περιελάμβαναν και τη πόλη των Χανίων που παρεχόταν από το τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία δεν είναι πλέον εν ενεργεία. Τέτοιες προσπάθειες αξίζουν επιβράβευσης και σίγουρα θα θέλαμε να τις δούμε σε πιο εξελιγμένη μορφή και για περισσότερες πόλεις.

[Via: AutoBlog]

Τη στιγμή που ο Gordon Brown έχει βρει ένα πιο Web 2.0 τρόπο να επικοινωνεί με τους Βρετανούς, εμείς εδώ αρκούμαστε στον Fake Κώστας! Παραδέχομαι ότι μου άρεσε πάρα πολύ τόσο η ιδέα όσο και η αληθοφάνεια των όσων γράφονται εκεί! Θα ήθελα κι εγώ να δώ έναν Fake Γιώργο!

1 2 3 12
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Menu