Spyros Angelopoulos

Assistant Professor - Information Management

Πέρασαν κιόλας έξι χρόνια, αλλά τελικά ο Αντώνη Τσιπρόπουλος, ο διαχειριστής του blogme.gr αθωώθηκε σήμερα το πρωί! Πέρασαν έξι χρόνια μεγάλης ταλαιπωρίας για αυτόν τον άνθρωπο ώστε η ελληνική δικαιοσήνη να αποφανθεί για το αυτονόητο. O Παναγιώτης ταλαιπωρείτε στα δικαστήρια από το Δεκέμβρη του 2007, όπου από τότε η δίκη αναβάλεται συνεχώς. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι τουλάχιστον ο Λιακόπουλος κατάλαβε τελικώς το λάθος του και απέσυρε τη μύνηση! Δεν ξέρω φυσικά κατά πόσο ζήτησε κάποια συγγνώμη απο τον Αντώνη για όλη αυτή τη ταλαιπωρία! Ταλαιπωρία που συνεχίστηκε, αφού ο Αντώνης δικαζόταν πλέον για… άσεμνο σκίτσο του funEL το οποίο βρέθηκε στο blogme και για το οποίο υπάρχει αυτεπάγγελτο.

Read more »

Διαβάζοντας για τη ‘σύλληψη διαχειριστή σατιρικής σελίδας στο facebook‘ αλλά και τα σχόλια τόσο ένθερμων πιστών ακολούθων του ‘γέροντα‘ Παΐσιου, δε μπορώ παρά να σταθώ σε δύο μικρές λεπτομέρειες που έχουν παραβλέψει και οι δύο πλευρές.

Read more »

Μεγάλος ντόρος δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι άνθρωποι του Πατριάρχη Ρωσίας παραποίησαν φωτογραφία ώστε να ‘αφαιρέσουν‘ από το χέρι του το ρολόι μάρκας Breguet και αξίας 23.000 ευρώ, αλλά ξέχασαν να αφαιρέσουν την αντανάκλαση του ρολογιού, και έτσι το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Ακούστηκαν διάφορες απόψεις! Εμένα προσωπικά δε με ενοχλεί καθόλου το γεγονός ότι ένας ‘άνθρωπος του θεού‘ αισθάνεται την ανάγκη να φοράει ρολόι τέτοιας αξίας! Αφού δεν ενοχλεί τους ‘πιστούς‘ που δίνουν από το υστέρημά τους στα παγκάρια, εμένα τι λόγος μου πέφτει; Αυτό όμως που με ενοχλεί και δεν παρατήρησε κανεις έως τώρα, είναι το γεγονός ότι δίπλα σε ανθρώπους σε θέση ισχύος, υπάρχουν άχρηστοι συνεργάτες με έλλειψη κοινής λογικής. Αν δεν είχαν πειράξει τη φωτογραφία, δε θα ασχολιόταν κανείς με το ρολόι, όπως δεν ασχολείται κανείς με τα κιλά χρυσού που κουβαλάνε πάνω τους ‘οι άνθρωπο του θεού‘ με τη δικαιολογία του ‘ότι λάμπει δεν είναι χρυσός‘. Όμως μάθαμε από την ιστορία αυτή πως ότι αντανακλάται είναι Breguet αξίας 23.000 ευρώ!

Read more »

Το λιγότερο που μπορώ να κάνω για να τιμήσω το έργο και τη ζωή ενός μεγάλου Έλληνα που πλέον δεν είναι μαζί μας, είναι να γράψω δύο λόγια γι’ αυτόν σε ένα site που φέρει το όνομά του. Ο λόγος φυσικά για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, με τον οποίο παρ’ όλο που δεν έχω καμία συγγένεια, πάντα εκτιμούσα ιδιαίτερα. Δεν θα γράψω ότι ήταν ο αγαπημένος μου σκηνοθέτης, όμως κάποια από τα έργα του με άγγιξαν. Αγαπημένη μου σκηνή δεν είναι άλλη από τη στιγμή που ο Θανάσης Βέγγος, στο ‘Βλέμμα του Οδυσσέα’ μιλάει για την Ελλάδα:

Ξέρεις κάτι η Ελλάδα πεθαίνει, πεθαίνουμε σαν λαός.
Κάναμε τον κύκλο μας, δεν ξέρω πόσες χιλιάδες χρόνια,
ανάμεσα σε σπασμένες πέτρες και αγάλματα.
Και πεθαίνουμε…
Αλλά αν είναι να πεθάνει η Ελλάδα να πεθάνει γρήγορα.
Γιατί η αγωνία κρατά πολύ, και κάνει πολύ θόρυβο.
Μωρή φύση, μόνη σου είσαι, μόνος μου είμαι και εγώ.
Πάρε ένα μπισκότο…

Δυστυχώς, τώρα που δεν είναι πλέον κοντά μας, οι Έλληνες θα γνωρίσουν επιτέλους το έργο του μέσα από τα DVD που θα ξεκινήσουν να δίνουν με μανία οι εφημερίδες μπας και πουλήσουν κάνα φύλλο. Όμως ακόμη και αυτό είναι αποτέλεσμα της ζωής ενός ανθρώπου που φεύγει αφήνοντας πίσω του σημαντική κληρονομία και λόγους για να τον θυμόμαστε και να χαμογελάμε. Η Ελλάδα δυστυχώς δε πτωχεύει μόνο οικονομικά. Πτωχεύει κυρίως πολιτισμικά, και αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό.

Read more »

Η φωτογραφία του εύζωνα που δακρύζει εν ώρα υπηρεσίαςπου έκανε πολλούς έλληνες και ελληνίδες αυτές τις μέρες να δακρύσουν μαζί του– μου θύμισε ένα post που είχα κάνει παλιότερα, όταν υπηρετούσα κι εγώ τη πατρίδα και δεν περνούσα και τόσο καλάτο «πήξιμο» πολιτικώς ορθά γραμμένο– για να θυμίσω στον εαυτό μου ότι υπάρχουν και χειρότερα. Δυστυχώς η φωτογραφία με τον εύζωνα που δακρύζει είναι παλιότερη και όχι από τα πρόσφατα γεγονότα, όσο και αν κάποιοι θέλησαν να τη συσχετίσουν, και υπάρχει αναφορά της από το 2007. Γι’αυτό δε πρέπει ποτέ να αναπαράγουμε άκριτα ότι μας σερβίρουν! Πρώτα ερευνούμε…

Read more »

Η Μυρσίνη Λοΐζου, κόρη του Μάνου Λοΐζου απευθύνει ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη χρήση του τραγουδιού «Καλημέρα Ήλιε» στις συγκεντρώσεις του Κόμματος (ήθελα να γράψω “Κινήματος” αλλά δε μου βγαίνει). Εντάξει, μη στεναχωριέστε, μπορείτε ακόμα να τραγουδάτε το Bella Ciao και να το αφιερώνεται στην Ελλάδα. Ο Ήλιος όμως, είναι δικός μας, και όχι δικός σας.

Read more »

Ο Απόστολος Δοξιάδης στο άρθρο του «Εφιάλτης καλοκαιρινής νύχτας» περιγράφει τη “περιπέτειά” του αργά το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, στη πλατεία Συντάγματος. Εγώ δε θα ήθελα να μπω στη διαδικασία να σχολιάσω το κείμενο και το τρόπο γραφής του κ. Δοξιάδη, καθώς το έχει κάνει με το καλύτερο τρόπο ο SykoFantiS και αξίζει να διαβάσεις το post του καθώς και τη συζήτηση στα σχόλια που ακολουθούν.

Read more »

Είναι κανόνας πως όταν κάποιος γράφει απο ποιο Πανεπιστήμιο αποφοίτησε, γράφει απο δίπλα τη πόλη και τη χώρα που βρίσκεται το Πανεπιστήμιο. Προφανώς αυτό γίνεται για να διευκολυνθεί ο αναγνώστης και να ξέρει απο που έχει πάρει τα πτυχία του. Σου φαίνεται λογικό, όπως φαίνεται και σε μένα.

Δυστυχώς όμως δε φαίνεται σε όλους, αφού η δημοσιογράφος Ράνια Καρατζαφέρη που αρθρογραφεί στο newsbomb.gr, διαβάζοντας ότι ο Δήμαρχος Αρριανών Ροδόπης, Μεμέτ Χαλίλ προσέλαβε τον Μολλά Αλή Ραμαδάν, πτυχιούχο του τμήματος Δημοσιογραφίας της Σχολής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Σμύρνη Τουρκίας) κατάλαβε ότι ο Δήμαρχος μετονόμασε το Πανεπιστήμιο.

Ως δημοσιογράφος, θα έπρεπε να ψάξει πρώτα γιατί γράφτηκε όπως γράφτηκε και στη συνέχεια αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό που γράφτηκε. Και δεν υπάρχει πρόβλημα πουθενά. Αφού ο τρόπος με τον οποίο γράφτηκε ήταν σωστός και το εξήγησα παραπάνω, ενώ Πανεπιστήμιο Αιγαίου υπάρχει και στην άλλη μεριά του Αιγαίου, στη Τουρκία. Και δεν είναι καθόλου άγνωστο πανεπιστήμιο αφού είναι το Ege Universitesi. τραγικό!

Ακόμη πιο τραγικό όμως είναι το γεγονός ότι πάνω απο 8.000 αναγνώστες του site μοιράστηκαν το άρθρο αυτό στο facebook, σπέρνοντας έτσι ιογενώς τη ψευδή αυτή είδηση. Θα ζητήσει κανείς συγγνώμη για αυτό;

Πραγματικά η online δημοσιογραφία δεν έχει καμία ανάγκη από πρακτικές που ανήκουν σε mainstream μέσα και πέθαναν μαζί με αυτά. Τα απολιθώματα αυτών των πρακτικών δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα σε ανθρώπους που καθημερινά δίνουν νόημα στον όρο δημοσιογραφία πολιτών. Τουλάχιστον ο Μολλά Αλή Ραμαδάν αποφοίτησε απο σχολή δημοσιογραφίας και λογικά θα ξέρει να κάνει ρεπορτάζ…

Read more »

Και πάνω που σε κάνουν να πιστεύεις ότι το χρέος της Χώρας είναι αυτό που λέμε ότι είναι… ξαφνικά… πάντα κάτι γίνεται! Τα δανεικά για το Δούρειο Ίππο ακόμα τα χρωστάμε! Δυστυχώς η σάτιρα λέει πολλές αλήθειες
Read more »

Προεκλογικά ο Γιώργος Παπανδρέου προσπάθησε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, θέτοντας ως άλλη Ρόζα Λούξεμπουργκ το δίλημμα “Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα“. Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ για να καταλάβουμε ότι η κυβέρνησή του δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον Σοσιαλισμό, όμως κανείς δε περίμενε ότι τελικά θα επέλεγε τη Βαρβαρότητα. Φυσικά για τη Κυβέρνηση, την ανανέωση στα μάτια των πολιτών τη φέρνει ο ανασχηματισμός, και όχι οι φιλολαϊκές πολιτικές! Εγώ όμως συνεχίζω να αναρωτιέμαι, όταν ο ΓΑΠ έλεγε ότι υπάρχουν τα λεφτά, έτσι σκεφτόταν να τα μαζέψει; Να τα πάρει απο τους διαβητικούς για να τα δώσει στις τράπεζες; Είναι τραγικό να βλέπεις ότι τελικά ο Σοσιαλισμός κάποιων έχει περάσει τα όρια της Βαρβαρότητας…

Read more »

1 2 3 16
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Menu