Spyros Angelopoulos

Assistant Professor - Information Management

daskalos

Ωραίος σαν Δάσκαλος

Θυμάμαι ακόμη ζωντανά στο μυαλό μου την φράση που άκουσα πριν αρκετά χρόνια από τον πατέρα μου σε μια συζήτηση που είχε, ότι “το μόνο που κρατάει το ελληνικό σχολείο ζωντανό ακόμη είναι η φιλοπατρία μιας μικρής μερίδας δασκάλων” και αυτό θυμήθηκα σήμερα το πρωί όταν ο αδερφός μου μου έστειλε το video αυτό από διάλεξη του καθηγητή Δημήτρη Αχλιόπτα – ένας πραγματικός Δάσκαλος (με Δ κεφαλαίο) που παίρνει λίγο χρόνο από τη διάλεξή του για να πει στα παιδιά πως να αντιμετωπίσουν το μέλλον! Τίποτα λιγότερο σε αξία από την τελευταία διάλεξη του Randy Pausch. Η μόνη μου ένσταση είναι στην απόδειξη που χρησιμοποίησε για τη χαρά και το πόνο: το γεγονός ότι η συνάρτηση είναι φραγμένη αποδεικνύει αυτό που λέει, και όχι το αντίστροφο, αλλά και πάλι είναι σωστός! Ο επίλογός του όμως είναι σημαντικός για το πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε το φόβο! Ο φόβος είναι επιλογή στο μυαλό μας. Ο κίνδυνος είναι κάτι που υπάρχει και είναι πραγματικό, το να φοβάσαι όμως τον κίνδυνο είναι προσωπική επιλογή. Τον Δρ Αχλιόπτα δεν τον γνωρίζω, όμως είχα την ευτυχία στη ζωή μου να έχω δασκάλους σαν και αυτόν και μπορώ με σιγουριά να πω ότι τους χρωστάω το ευ ζην.

Read more »

Πέρασαν κιόλας έξι χρόνια, αλλά τελικά ο Αντώνη Τσιπρόπουλος, ο διαχειριστής του blogme.gr αθωώθηκε σήμερα το πρωί! Πέρασαν έξι χρόνια μεγάλης ταλαιπωρίας για αυτόν τον άνθρωπο ώστε η ελληνική δικαιοσήνη να αποφανθεί για το αυτονόητο. O Παναγιώτης ταλαιπωρείτε στα δικαστήρια από το Δεκέμβρη του 2007, όπου από τότε η δίκη αναβάλεται συνεχώς. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι τουλάχιστον ο Λιακόπουλος κατάλαβε τελικώς το λάθος του και απέσυρε τη μύνηση! Δεν ξέρω φυσικά κατά πόσο ζήτησε κάποια συγγνώμη απο τον Αντώνη για όλη αυτή τη ταλαιπωρία! Ταλαιπωρία που συνεχίστηκε, αφού ο Αντώνης δικαζόταν πλέον για… άσεμνο σκίτσο του funEL το οποίο βρέθηκε στο blogme και για το οποίο υπάρχει αυτεπάγγελτο.

Read more »

Διαβάζοντας για τη ‘σύλληψη διαχειριστή σατιρικής σελίδας στο facebook‘ αλλά και τα σχόλια τόσο ένθερμων πιστών ακολούθων του ‘γέροντα‘ Παΐσιου, δε μπορώ παρά να σταθώ σε δύο μικρές λεπτομέρειες που έχουν παραβλέψει και οι δύο πλευρές.

Read more »

Το backup είναι ιερό πράγμα και αν έχεις χάσει δεδομένα έστω και μία φορά από πρόβλημα στο δίσκο σου καταλαβαίνεις καλά πως αισθάνομαι εγώ που το έχω πάθει τρεις φορές! Το πάθημα όμως μου έχει γίνει μάθημα και έτσι πλέον κρατάω και backup του backup και δίσκους σε διαφορετικές τοποθεσίες, συν αρκετές online backup services. Αυτή που με έχει κερδίσει από τότε που άφησα το mozy είναι το backblaze,  το οποίο χρησιμοποιώ παράλληλα με το DropBox, αλλά σε αυτά θα αναφερθώ κάποια άλλη στιγμή -όταν καταφέρω να βρω χρόνο- και προς το παρόν θα γράψω για το πως να κάνεις το Google Drive ακόμα καλύτερο, και προπαντός ακόμα φτηνότερο. Αν δεν ξέρεις τι είναι το Google Drive, ρίξε μια ματιά πρώτα εδώ και συνέχισε παρακάτω.

Read more »

Μεγάλος ντόρος δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι άνθρωποι του Πατριάρχη Ρωσίας παραποίησαν φωτογραφία ώστε να ‘αφαιρέσουν‘ από το χέρι του το ρολόι μάρκας Breguet και αξίας 23.000 ευρώ, αλλά ξέχασαν να αφαιρέσουν την αντανάκλαση του ρολογιού, και έτσι το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Ακούστηκαν διάφορες απόψεις! Εμένα προσωπικά δε με ενοχλεί καθόλου το γεγονός ότι ένας ‘άνθρωπος του θεού‘ αισθάνεται την ανάγκη να φοράει ρολόι τέτοιας αξίας! Αφού δεν ενοχλεί τους ‘πιστούς‘ που δίνουν από το υστέρημά τους στα παγκάρια, εμένα τι λόγος μου πέφτει; Αυτό όμως που με ενοχλεί και δεν παρατήρησε κανεις έως τώρα, είναι το γεγονός ότι δίπλα σε ανθρώπους σε θέση ισχύος, υπάρχουν άχρηστοι συνεργάτες με έλλειψη κοινής λογικής. Αν δεν είχαν πειράξει τη φωτογραφία, δε θα ασχολιόταν κανείς με το ρολόι, όπως δεν ασχολείται κανείς με τα κιλά χρυσού που κουβαλάνε πάνω τους ‘οι άνθρωπο του θεού‘ με τη δικαιολογία του ‘ότι λάμπει δεν είναι χρυσός‘. Όμως μάθαμε από την ιστορία αυτή πως ότι αντανακλάται είναι Breguet αξίας 23.000 ευρώ!

Read more »

Η φωτογραφία του εύζωνα που δακρύζει εν ώρα υπηρεσίαςπου έκανε πολλούς έλληνες και ελληνίδες αυτές τις μέρες να δακρύσουν μαζί του– μου θύμισε ένα post που είχα κάνει παλιότερα, όταν υπηρετούσα κι εγώ τη πατρίδα και δεν περνούσα και τόσο καλάτο «πήξιμο» πολιτικώς ορθά γραμμένο– για να θυμίσω στον εαυτό μου ότι υπάρχουν και χειρότερα. Δυστυχώς η φωτογραφία με τον εύζωνα που δακρύζει είναι παλιότερη και όχι από τα πρόσφατα γεγονότα, όσο και αν κάποιοι θέλησαν να τη συσχετίσουν, και υπάρχει αναφορά της από το 2007. Γι’αυτό δε πρέπει ποτέ να αναπαράγουμε άκριτα ότι μας σερβίρουν! Πρώτα ερευνούμε…

Read more »

Ο Απόστολος Δοξιάδης στο άρθρο του «Εφιάλτης καλοκαιρινής νύχτας» περιγράφει τη “περιπέτειά” του αργά το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, στη πλατεία Συντάγματος. Εγώ δε θα ήθελα να μπω στη διαδικασία να σχολιάσω το κείμενο και το τρόπο γραφής του κ. Δοξιάδη, καθώς το έχει κάνει με το καλύτερο τρόπο ο SykoFantiS και αξίζει να διαβάσεις το post του καθώς και τη συζήτηση στα σχόλια που ακολουθούν.

Read more »

Το μεταναστευτικό έγινε πρόσφατα φλέγον θέμα, αλλά κανείς δε φανταζόταν τους πραγματικούς λόγους. Έρχεται σιγά σιγά η ώρα που οι Έλληνες (κυρίως αυτοί που είναι σε νεαρή ηλικία) πρέπει να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να λάβουν σοβαρές αποφάσεις. Οι ευκαιρίες είναι πλέον ελάχιστες στην Χώρα μας και καθημερινά λιγοστεύουν ακόμη περισσότερο. Κατά συνέπεια όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που σκέφτονται να μεταναστεύσουν σε κάποια άλλη χώρα και να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη, μια πιο σίγουρη δουλειά και μια πιο αξιοπρεπή ζωή. Όσοι δεν έκαναν ήδη το πρώτο βήμα όμως το σκέφτονται σοβαρά, αξίζει να διαβάσουν το αφιέρωμα του Λεωνίδα για μετανάστευση στην Αμερική:

Read more »

Είναι κανόνας πως όταν κάποιος γράφει απο ποιο Πανεπιστήμιο αποφοίτησε, γράφει απο δίπλα τη πόλη και τη χώρα που βρίσκεται το Πανεπιστήμιο. Προφανώς αυτό γίνεται για να διευκολυνθεί ο αναγνώστης και να ξέρει απο που έχει πάρει τα πτυχία του. Σου φαίνεται λογικό, όπως φαίνεται και σε μένα.

Δυστυχώς όμως δε φαίνεται σε όλους, αφού η δημοσιογράφος Ράνια Καρατζαφέρη που αρθρογραφεί στο newsbomb.gr, διαβάζοντας ότι ο Δήμαρχος Αρριανών Ροδόπης, Μεμέτ Χαλίλ προσέλαβε τον Μολλά Αλή Ραμαδάν, πτυχιούχο του τμήματος Δημοσιογραφίας της Σχολής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Σμύρνη Τουρκίας) κατάλαβε ότι ο Δήμαρχος μετονόμασε το Πανεπιστήμιο.

Ως δημοσιογράφος, θα έπρεπε να ψάξει πρώτα γιατί γράφτηκε όπως γράφτηκε και στη συνέχεια αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό που γράφτηκε. Και δεν υπάρχει πρόβλημα πουθενά. Αφού ο τρόπος με τον οποίο γράφτηκε ήταν σωστός και το εξήγησα παραπάνω, ενώ Πανεπιστήμιο Αιγαίου υπάρχει και στην άλλη μεριά του Αιγαίου, στη Τουρκία. Και δεν είναι καθόλου άγνωστο πανεπιστήμιο αφού είναι το Ege Universitesi. τραγικό!

Ακόμη πιο τραγικό όμως είναι το γεγονός ότι πάνω απο 8.000 αναγνώστες του site μοιράστηκαν το άρθρο αυτό στο facebook, σπέρνοντας έτσι ιογενώς τη ψευδή αυτή είδηση. Θα ζητήσει κανείς συγγνώμη για αυτό;

Πραγματικά η online δημοσιογραφία δεν έχει καμία ανάγκη από πρακτικές που ανήκουν σε mainstream μέσα και πέθαναν μαζί με αυτά. Τα απολιθώματα αυτών των πρακτικών δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα σε ανθρώπους που καθημερινά δίνουν νόημα στον όρο δημοσιογραφία πολιτών. Τουλάχιστον ο Μολλά Αλή Ραμαδάν αποφοίτησε απο σχολή δημοσιογραφίας και λογικά θα ξέρει να κάνει ρεπορτάζ…

Read more »

Και πάνω που σε κάνουν να πιστεύεις ότι το χρέος της Χώρας είναι αυτό που λέμε ότι είναι… ξαφνικά… πάντα κάτι γίνεται! Τα δανεικά για το Δούρειο Ίππο ακόμα τα χρωστάμε! Δυστυχώς η σάτιρα λέει πολλές αλήθειες
Read more »

1 2 3 17
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Menu