Spyros Angelopoulos

Assistant Professor - Information Management

Διαβάζοντας το άρθρο του Πιτσιρίκου (έχω link, άρα θεωρώ καλό να ανατρέξεις σε αυτό και να διαβάσεις για το τι μιλάω) θυμήθηκα ένα post που είχα κάνει πριν σχεδόν ενάμιση χρόνο (έχω link και εδώ, άρα θεωρώ καλό να ανατρέξεις σε αυτό και να δεις το video). To ξυράφι του Όκαμ δε λειτουργεί όταν μιλάμε για πολύπλοκα κοινωνικά προβλήματα! Ήταν εύκολη η λύση να χαρακτηριστεί αρχικά ένας δολοφόνος ως μουσουλμάνος (με ότι στερεότυπα αυτό δημιουργεί), και όταν αυτό δε βόλεψε, να χαρακτηριστεί ως ψυχοπαθής! Και μετά τί…;;; Σκέφτηκε κανείς τι στερεότυπα μπορεί να δημιουργηθούν και πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο;

Read more »

Και πάνω που σε κάνουν να πιστεύεις ότι το χρέος της Χώρας είναι αυτό που λέμε ότι είναι… ξαφνικά… πάντα κάτι γίνεται! Τα δανεικά για το Δούρειο Ίππο ακόμα τα χρωστάμε! Δυστυχώς η σάτιρα λέει πολλές αλήθειες
Read more »

Μετά τη φωτογραφία της Ελλάδας που τράβηξε ο Douglas H. Wheelock από το διάστημα, ένα video και πάλι από το site της Nasa τράβηξε το ενδιαφέρον μου. Αυτή τη φορά δημιουργός είναι ένας Έλληνας, ο Χρήστος Κοτσιόπουλος και το θέμα του video είναι τα “ίχνη” των ουράνιων σωμάτων (Celestial Trails), πάνω στον ελληνικό ουρανό, με φόντο γνωστά μνημεία του αρχαίου πολιτισμού μας. Πρόκειται πραγματικά για ένα έργο τέχνης για το οποίο αξίζει να αφιερώσεις κάτι λιγότερο από τέσσερα λεπτά για να το απολαύσεις.

Read more »

Όταν το καταλάβουν, θα βρεθούν πολλοί καλοθελητές γύρω σου για να σου πούν ότι “έχεις ξεφύγει“. Δυστυχώς κανείς δε θα μπορέσει να σου πεί το “πόσο” πολύ έχεις ξεφύγει και ακόμα πιο δύσκολα θα μπορέσει να το αποδεχτεί! Αφιερωμένο σε όσους ζουν στο κόσμο τους, είτε επειδή το διάλεξαν είτε επειδή τους διάλεξε!

Read more »

Αυτές οι γιορτινές και “άγιες” μέρες είναι ιδανικές για να σκεφτούμε και κάποιους άλλους εκτός από τους δικούς μας ανθρώπους. Να σκεφτούμε τα παιδιά εκείνα που δεν θα μάθουν ότι σήμερα είναι Χριστούγεννα και που ο Άγιος Βασίλης θα παρακάμψει στην βόλτα του. Δώσε νόημα στο εορταστικό κλίμα που επικρατεί γύρω σου και θυμήσου ότι μπορείς κι εσύ να κάνεις κάτι μικρόαλλά πολύ σημαντικό– για αυτά τα παιδιά. Χρόνια Πολλά.


Read more »

Ήδη βαρέθηκα αυτές τις εκλογές! Στη τηλεόραση βλέπεις και πάλι κάποιους λίγους γνωστούς πολιτικούς να περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι και να αντιπαρατίθενται σε αντίπαλα ζευγάρια, αλλά και πολλούς άσχετους και άγνωστους δελφίνους να προσπαθούν να γλύψουν δημόσια και με το πιο απεχθή τρόπο το πρόεδρο του κόμματός στο οποίο είναι υπάλληλοι. Είναι μια υπέροχη περίοδος για να προβάλλονται στη τηλεόραση κρατικοδίαιτοι καρεκλοκένταυροι που σου μιλούν χωρίς να σου λένε τίποτα. Ακόμα και αυτό όμως απαιτεί τέχνη! Δεν είναι εύκολο να μιλάς χωρίς να λες τίποτα! Δε θέλει όμως κόπο, θέλει τρόπο.

Read more »

Απίστευτος Έλληνας παραδίδει μαθήματα με τεχνικές make-up στα Αγγλικά! Τα Αγγλικά του φυσικά, παραείναι… Ελληνικά, αλλά αυτό κάνει τα video ακόμα πιο αστεία! Η αλήθεια είναι ότι το στιλ του μου θύμησε πάρα πολύ τη Marina από το hotforwords. Απολαύστε τον και μείνετε συντονισμένοι στο κανάλι του για νέες… περιπέτειες!

Read more »

Ο Πάνος γυρνάει από τις Βρυξέλλες μετά από καιρό στην Ελλάδα και πάει για φαγητό σε παραλιακό ταβερνάκι στη Χαλκιδική! Το video που ακολουθεί, αποτελεί τον καλύτερο αντίλογο για όσους σκέφτονται να φύγουν από την Ελλάδα ή για όσους δεν σκέφτονται να γυρίσουν!

Read more »

«Στην επιστήμη συμβαίνει συχνά να πουν οι επιστήμονες “Ξέρεις, αυτό είναι ένα πολύ καλό επιχείρημα· η θέση μου ήταν λανθασμένη”, και τότε αλλάζουν πράγματι γνώμη και δεν ξανακούς ποτέ την παλιά αντίληψη από αυτούς.  Πραγματικά το κάνουν.  Δεν συμβαίνει τόσο συχνά όσο θα έπρεπε, επειδή οι επιστήμονες είναι άνθρωποι και η αλλαγή πολλές φορές είναι οδυνηρή.  Αλλά συμβαίνει κάθε μέρα. Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο στην πολιτική ή στη θρησκεία.»

Carl Sagan (1934–1996)

Read more »

Σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, όπου παντού επικρατεί το άγχος και η γκρίνια, η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων δείχνει έναν άλλο δρόμο δράσης, συνεισφοράς και βοήθειας, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, ευαισθησίας και ωριμότητας. Πιο συγκεκριμένα, έκανε οικονομική υιοθεσία ενός μικρού παιδιού μέσω της Action Aid στο οποίο εξασφάλισε για ένα χρόνο τα σχολικά του είδη, τα φάρμακα του και την διατροφή του. Αυτή η τόσο μικρή πράξη που όμως ενσωματώνει μεγάλη ευαισθησία και αγάπη, μπορεί –αν υιοθετηθεί από αρκετούς– να δώσει λύση σε προβλήματα ανθρώπων που πραγματικά μας χρειάζονται! Το κόστος σε καμία περίπτωση δεν είναι δυσβάσταχτο, αφού με 72 λεπτά την ημέρα μπορεί κανείς να γίνει Ανάδοχος Παιδιού, να συνδεθεί άμεσα με ένα παιδί και να αλλάξει για πάντα τη ζωή του, αλλά και ολόκληρης της κοινότητας στην οποία ζει. Γι αυτό προτείνω σε όλες τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της Χώρας μας (που είναι πάρα πολλές), όλα τα σωματεία και λέσχες (ξέρω ότι οι οργανωμένες αυτοκινητιστικές θα μπορούσαν με μεγάλη ευκολία), αλλά και τις κατά τόπους Πολιτικές Νεολαίες όλων των κομμάτων στη Χώρα μας, να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα και να προσφέρουν αυτό το τόσο ασήμαντο για μας ποσό σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη!

1 2 3 7
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Menu