arxiki-selida1_en.jpg

evenizelos facebook evenizelos youtube
evenizelos flickr evenizelos twitter
evenizelos vimeo

evenizelos-rss www.evenizelos.gr  RSS

Ενημέρωση | Newsletters

Για να γραφτείτε στην υπηρεσία ενημέρωσης, συμπληρώστε το email σας και πατήστε εγγραφή.


Code: catchmerefresh

Δηλώσεις μετά τη συνάντηση με την τρόικα

Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Δηλώσεις Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας

Καλημέρα. Σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, συναντηθήκαμε σήμερα εδώ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με τους επικεφαλής της τρόικας, γιατί στόχος μας είναι πάντα να στηρίζουμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης σε αυτή την διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας και με τις παρεμβάσεις μας να διευκολύνουμε στο μέτρο του δυνατού, ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο η διαδικασία αυτή. Να αρθεί η αβεβαιότητα και να σταλεί το μήνυμα πως η Ελλάδα, μέσα σε μια αβέβαιη Ευρώπη, έχει πάρει οριστικά το δρόμο της εξόδου από την κρίση.

συνεχεια | read more...
 
 

Δήλωση για τον θάνατο του ναυάρχου Νίκου Παππά

Αθήνα, 5 Απριλίου 2013  

Για τον θάνατο του Ναυάρχου Νίκου Παππά, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο  Ναύαρχος Νίκος Παππάς  συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την «ανταρσία του Βέλους». Αυτός και οι σύντροφοι του, έσωσαν την τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων αγωνιζόμενοι  για την αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας.

Ο Νίκος Παππάς  κράτησε  ψηλά τη σημαία του Πολεμικού Ναυτικού, τη σημαία της Δημοκρατίας, τη σημαία του Έθνους. Η Ιστορία έχει γράψει το κεφάλαιο που τον αφορούσε ενώ αυτός βρισκόταν  εν ζωή.  Έφυγε απολαμβάνοντας την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας και όλου του ελληνικού λαού.

συνεχεια | read more...
 

Δηλώσεις μετά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Δηλώσεις Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου μετά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών

Συζητήσαμε, επί μακρόν, όπως βλέπετε, όλα τα ανοικτά θέματα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα γιατί πρέπει το ταχύτερο να ολοκληρωθούν αυτές οι συζητήσεις, να εκταμιευτεί η δόση, να επικρατήσει ένα κλίμα ομαλότητας. Γιατί πρέπει η ελληνική οικονομία, ο Έλληνας πολίτης, εργαζόμενος και άνεργος, να προστατευθεί μέσα σε μία Ευρώπη η οποία είναι νευρική και επικίνδυνη για τον εαυτό της.

Επίσης πρέπει να θωρακίσουμε, σε σχέση με την κρίση στην Κύπρο, όχι μόνο το τραπεζικό σύστημα, που το έχουμε πετύχει, αλλά και την ελληνική πραγματική οικονομία.

συνεχεια | read more...
 

Ομιλία στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου

Όλος ο ελληνικός λαός, φίλες και φίλοι, παρακολουθεί με μεγάλη αγωνία αυτά που συμβαίνουν στην Κύπρο. Η σκέψη μας και η ψυχή μας βρίσκονται στη Μεγαλόνησο. Αγωνιούμε, στηρίζουμε, ελπίζουμε και ξέρουμε ότι οι αστείρευτες δυνάμεις του ελληνισμού θα εμφανιστούν και πάλι για να δώσουν λύση σε μια κατάσταση που φαίνεται απολύτως αδιέξοδη.

Δυστυχώς, τις τελευταίες μέρες η κατάσταση στην Κύπρο φάνηκε να εξελίσσεται από το κακό στο χειρότερο.

συνεχεια | read more...
 

Δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Υπ.Οικ., Γ. Στουρνάρα

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2013   

Δηλώσεις Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα

O κ. Στουρνάρας είχε την καλοσύνη να με ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο. Η ενημέρωση βεβαίως, ήταν περισσότερο -θα έλεγα- συμβολικού χαρακτήρα, γιατί όλες αυτές τις ημέρες είμαστε σε στενή επαφή και με τον Πρωθυπουργό και με τον Υπουργό Οικονομικών και με την ηγεσία, πολιτειακή και πολιτική,  της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παρακολουθούμε ως ΠΑΣΟΚ, πολύ στενά τις εξελίξεις.

συνεχεια | read more...
 

Δήλωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο

Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την Κύπρο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η σκέψη μας σήμερα, ημέρα της εθνικής επετείου, βρίσκεται στον κυπριακό λαό που βιώνει με ακραίο τρόπο τη μετατροπή μιας τραπεζικής και δημοσιονομικής κρίσης σε εθνικη δοκιμασία.

Είμαστε, με όλη μας τη ψυχη, δίπλα στον κυπριακό ελληνισμό και πρώτο μέλημά μας είναι να αποτραπούν τυχόν δυσμενείς διεθνοπολιτικές συνέπειες των τελευταίων οικονομικών εξελίξεων. Η διεθνής υπόσταση και η ασφάλεια της Κύπρου είναι θεμελιώδης εθνική προτεραιότητα για την Ελλάδα. Θα έπρεπε δε να είναι και θεμελιώδης προτεραιότητα της Ευρώπης που ως Ευρωζώνη αποδείχθηκε ανίκανη να συνεκτιμήσει όλες τις παραμέτρους της κυπριακής κρίσης.

συνεχεια | read more...
 

Μήνυμα για την 25η Μαρτίου

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

Μήνυμα για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου

Φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου βρίσκει τον Ελληνισμό μέσα στη δίνη της οικονομικής, αλλά και διεθνοπολιτικής κρίσης της Κύπρου. Η εθνική μας ανεξαρτησία  δοκιμάζεται μέσα σε εξαιρετικά δύσκολους ευρωπαϊκούς και διεθνείς συσχετισμούς. Ο ελληνικός λαός υφίσταται τεράστιες θυσίες για να αποφευχθεί το χειρότερο που το βλέπουμε δυστυχώς να απειλείται στην Κύπρο. Τυφλές, συντηρητικές ιδεολογικές επιλογές και οικονομικοί εθνικισμοί  κυριαρχούν  και στην πραγματικότητα ανακόπτουν και απαξιώνουν την ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

συνεχεια | read more...
 

Μήνυμα ενότητας και ανανέωσης

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2012

Ο Ευ. Βενιζέλος στα “Νέα”: Μήνυμα ενότητας και ανανέωσης

Ως νέα αφετηρία για την παράταξη προσδιορίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το πρόσφατο Συνέδριο του κόμματος:

Αυτός ο ένας χρόνος, από τις 18 Μαρτίου του 2012 έως σήμερα, ήταν εξαιρετικά πυκνός σε πολιτικές εξελίξεις. Και χαίρομαι γιατί πριν από τη συμπλήρωσή του πραγματοποιήθηκε το συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που έστειλε πολύ καθαρά μηνύματα για την ιδεολογική φυσιογνωμία, την οργανωτική ταυτότητα, την πολιτική στρατηγική, την ενότητα και την ανανέωση της παράταξης. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο το ΠΑΣΟΚ απέδειξε παράλληλα ότι είναι δύναμη σταθερότητας και προοπτικής, ικανή να συνεισφέρει ουσιαστικά στην προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα για την έξοδο από την κρίση. Χαράξαμε μια νέα αφετηρία για την παράταξη και τη χώρα. Και έτσι συνεχίζουμε.
 

συνεχεια | read more...
 
Σελίδα 1 από 96